Politică

Deputatul Ţigăeru a renunţat la şefia Fondului pentru Mediu

Silvia Vrînceanu
20 ian 2013 2635 vizualizări
Liberalul fusese numit în funcţie chiar înainte de campania electorală pentru parlamentare

Deputatul Laurenţiu Ţigăeru-Roşca a renunţat la şefia Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), preferand să-şi continue mandatul de deputat, cele două activităţi fiind incompatibile, potrivit legii. “Vă confirm demisia cu data de 18.01.2013”, ne-a transmis liberalul, solicitat fiind să confirme zvonurile care circulau în week-end. Ţigăeru spune că a avut destul de lucru la AFM în scurtul său mandat, în special chestiuni de natură administrativă. “La începutul anului se fac prognoze pentru încasările din anul respectiv şi se deschid Programe de finantare cum ar fi: Programul Rabla, Finanţări parcuri eoliene, Finanţări împăduriri, etc. Doritorii depun dosare, acestea sunt aprobate sau respinse (după caz) şi apoi finanţate în măsura colectării taxelor de mediu. În general, în a doua parte a anului activitatea se axează pe control, recuperarea taxelor şi finantarea proiectelor în derulare. Activitatea este una strict tehnică şi de gestionare a proiectelor, nimic spectaculos. Sesiunile de proiecte care se deschid la început de an sunt gandite de Ministerul Mediului în funcţie de obiectivele pe care şi le-a propus. Nu există posibilitatea să ai iniţiative. Strict administrare”, ne-a declarat fostul preşedinte al AFM. Laurenţiu Ţigăeru-Roşca a fost numit în funcţie pe 8 noiembrie 2012, funcţia de preşedinte avand rang de secretar de stat. Administraţia Fondului pentru Mediu se află în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor şi răspunde de gestionarea Fondului pentru mediu, un instrument economico-financiar destinat susţinerii şi realizării proiectelor pentru protecţia mediului. Este de aşteptat ca liberalii să propună un succesor pentru acest post, instituţia revenindu-le în urma negocierilor din USL. (S. VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4112 zile, 20 ore, 30 minute, 33 secunde
Mie numele de Tigaeru nu-mi spune nimic.Cu acest nume pitifelnicul asta n-ajungea nici la genunchiul broastei.Dar s-a MARITAT si sigla ROSCA CONF si-a puns amprenta pe viitorul sau.****-*** ***** *** citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.