Politică

Un vrancean a chemat OSCE la alegerile parlamentare

Iulia Crețu
18 nov 2012 1965 vizualizări
Secretarul de stat al PNL de la MAI, Cătălin Chiper, se află printre oficialii de la Bucureşti care au discutat misiunea de supraveghere a alegerilor parlamentare din partea OSCE în Romania

Intervenţia preşedintelui Traian Băsescu de săptămana trecută cu privire la “ruşinea de a avea observatori OSCE” la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie, i-a determinat şi pe liderii USL să răspundă. Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a monitorizat şi alegerile prezidenţiale din 2009, cand Traian Băsescu a fost reales, şi a avut observatori chiar şi la recentul scrutin prezidenţial din Statele Unite, cand Obama a fost reconfirmat la Casa Albă, dar şi Franţa sau Olanda. Una dintre misiunile OSCE este supravegherea procesului electoral, pentru asigurarea unor alegeri democratice şi corecte. De altfel, la 9 decembrie, monitorii OSCE vor fi în Romania, chiar la solicitarea noastră. Numărul lor nu va fi foarte mare pentru că “nu au fost exprimate îngrijorări semnificative privind gestionarea procedurilor din ziua alegerilor”, conform declaraţiilor OSCE. Asta în ciuda problemelor de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui din vară, cand au existat plangeri pentru fraudă, la DNA existand în acest sens şi un dosar în lucru. În atenţia procurorilor au intrat şi cateva secţii de votare din Vrancea, printre care şi Suraia. Printre cei care au discutat misiunea de supraveghere la alegeri cu OSCE se numără mai mulţi oficiali din administraţia centrală, printre care Ministerul Afacerilor Europene, Autoritatea Electorală Permanentă, Consiliul Naţional al Audiovizualului, Biroul Electoral Central, Curtea Constituţională, Administraţia Prezidenţială, reprezentanţii tuturor partidelor politice, dar şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. De asemenea, din lista celor care au solicitat OSCE-ul la alegeri se numără şi vranceanul Cătălin Chiper, secretar de stat în MAI în relaţia cu prefecturile, sprijinit de PNL. Şi presa, societatea civilă, dar şi reprezentanţii comunităţii internaţionale au cerut acest lucru. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.