Politică

VIDEO!!!Oprişan nu ştie cum să-şi împartă candidaţii pe colegii

Silvia Vrînceanu
18 oct 2012 3518 vizualizări
Candidaţii vranceni ai USL la parlamentare au fost lansaţi ieri pe stadionul Naţional Arena, chiar dacă nu se ştie încă cine unde anume va candida.Astăzi, aceştia au fost convocaţi la deschiderea Festivalului Bachus, la care a Oprişan speră să-l aducă şi pe premierul Victor Ponta, dar şi pe Serghei Stanişev, liderul Partidului Socialiştilor Europeni, care a venit ieri la lansarea candidaţilor USL, la Bucureşti

Senatorii social-democraţi Miron Mitrea şi Petru Filip, deputaţii Cristian Dumitrescu, Ciprian Nica şi Angel Talvăr, consilierul Victor Roman din partea PSD, dar şi liberalii Nini Săpunaru, Laurenţiu Ţigăeru ar putea fi candidaţii USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Cu excepţia deputatului Angel Talvăr, ales în Colegiul electoral nr. 2 Focşani, care este plecat într-o delegaţie internaţională, toţi au urcat ieri pe scena de 400 de metri pătraţi amenajată în mijlocul stadionului Naţional Arena de la Bucureşti, alături de liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta. Sloganul sub care vor candida liberalii şi social-democraţii la alegerile parlamentare este "2012 Anul Victoriei". Dacă liberalii au stabilit de două săptămani cine candidează în cadrul celor două colegii de deputaţi alocate în urma negocierilor cu PSD, social-democraţii încă nu au decis în detaliu cine unde va încerca să obţină voturile alegătorilor. Aşa se face că ieri pe scenă au urcat atat Ciprian Nica, deputat ales în Colegiul 6 Adjud, cat şi Victor Roman, despre care se spune că ar putea fi viitorul deputat al celor din colegiul adjudean.


Senatorul Filip şi-a cunoscut colegii


Delegaţia vranceană, care a numărat peste 2.000 de simpatizanţi din tot judeţul, atat de la PSD cat şi de la PNL, a stat chiar în apropierea scenei de unde au vorbit liderii partidului. Social-democraţii nu au avut timp să stabilească detaliile legate de candidaturi, în condiţiile în care depunerea dosarelor la Biroul Electoral Judeţean este posibilă pană pe 30 octombrie. Pană atunci nu ar fi excluse unele rocade cu candidaţii de la PNL, în condiţiile în care ar fi descoperit la ora actuală tocmai Colegiul electoral nr. 1 Focşani, unde a fost ales democrat-liberalul Răzvan Mustea şi pe care Marian Oprişan, preşedintele organizaţiei PSD Vrancea, îl doreşte pentru partidul său. Cu această ocazie, social-democraţii vranceni au făcut cunoştinţă şi cu senatorul de Bihor, Petru Filip, vicepreşedintele Senatului, care va candida din partea PSD, în Vrancea. Ales pe listele PDL, fostul pedelist Filip a avut un rol important în constituirea majorităţii USL, care astfel a preluat puterea.


Oprişan vrea să-i aducă pe Ponta şi Stanişev la Bachus


După finalizarea evenimentului, Marian Oprişan a dispărut de langă candidaţii partidului, în încercarea de a obţine de la liderul PSD Victor Ponta o confirmare a participării sale în calitate de premier la deschiderea Festivalului Viei şi Vinului de la Focşani, programată pentru această seară la ora 18.00. Se pare că preşedintele Consiliului Judeţean ar vrea să-l aducă la eveniment şi pe Serghei Stanişev din Bulgaria, liderul Partidului Socialiştilor Europeni, ales anul acesta vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste. Acesta s-a numărat printre invitaţii de la lansarea candidaţilor USL de la Bucureşti. Tot ieri, la Bucureşti a avut loc congresul popularilor europeni, evenimentul de lansare a candidaţilor USL fiind văzut ca o contrapondere a acestuia. Cei mai importanţi lideri ai Uniunii Europene, între care preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso dar şi cancelarul german Angela Merkel au venit la Palatul Parlamentului, pentru a participa la congresul Partidului Popularilor Europeni din care face parte şi PDL. Analiştii politici au văzut cele două evenimente ca pe un duel între putere şi opoziţie, ambele tabere încercand să acapareze atenţia presei. (Silvia VRÎNCEANU)

“Mergem la Bucureşti pentru a aplauda”


“Mergem la Bucureşti pentru a aplauda”, au recunoscut simpatizanţii USL, care au umplut aseară stadionul Naţional Arena

Cateva mii de oameni s-au îmbarcat ieri în autocarele puse la dispoziţie de PNL şi PSD pentru a merge la Bucureşti să-şi susţină candidaţii la alegerile parlamentare, într-o paradă organizată pe stadionul Naţional Arena, la care au participat peste 60.000 de oameni. Lupa pentru parlamentarele din 9 decembrie se dă cu surle şi trambiţe, USL fiind cotată ca favorită în sondaje. Aşa s-a întamplat şi ieri la Bucureşti unde USL-ul şi-a lansat candidaţii într-un mod fastuos. Printre zecile de mii de “mitingişti” din toată ţara au fost şi cei vranceni. Organizatorii se laudă că din judeţ au plecat către Bucureşti aproape 3.000 de oameni. Sunt mulţi tineri care habar nu aveau pentru ce se duc în Capitală. ”Mergem la o adunare, se prezintă preşedinţii, nu ştim cine va fi lansat”, ne-a spus unul dintre tineri. “Mergem la Bucureşti pentru a aplauda şi vedea lansarea candidaţilor pentru USL din 9 decembrie. Speranţa noastră este să o ducem mai bine în această ţară, că se vede că se trăieşte prost”, ne-a spus un alt participant. “Mergem cu ganduri bune, să avem salarii decente, sperăm să fie mai bine în oraşul nostru”, a spus un alt vrancean care s-a îmbarcat în autocarele puse la dispoziţie de PSD şi PNL. Printre cei care au plecat în capitală s-au numărat şi angajaţi ai instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Vrancea. Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini şi interviuri cu cei care au plecat la Bucureşti, la lansarea candidaţilor PNL şi PSD.  (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
xxx, acum 4207 zile, 16 ore, 37 minute, 19 secunde
Normal ar fi ca in colegiul 6 sa candideze d-ul Roman ca este din Adjud si are o mare sustinere aici ! Oricum fara ajutorul dansului nu va avea succes Nica Ciprian ! Eu il sustin desi nu sunt cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.