Politică

Info-referendum: Ţărăniştii boicotează referendumul

Iulia Crețu
23 iul 2012 17568 vizualizări
PNŢCD Vrancea a decis boicotarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu de duminică şi cere membrilor şi simpatizanţilor ţărănişti să-şi găsească în ziua respectivă altceva mai bun de făcut decat să se prezinte la urne.

“PNŢCD Vrancea se declară împotriva celor care, încălcand Constituţia şi confiscand instituţiile statutului prin minciună şi manipulare, în numele poporului, au acaparat  primele funcţii în stat. PNŢCD Vrancea consideră că Preşedintele Traian Băsescu trebuie să-şi încheie mandatul de cinci ani”, este de părere Lilian Ilie, preşedinte PNŢCD Vrancea şi consilier local municipal APV. (I. CREŢU)

“Partidul OTV” şi verzii “instigă” la votare

Cei de la PP-DD şi Partidul Verde Vrancea le recomandă simpatizanţilor lor să meargă să voteze pe 29 iulie. “Exercitarea votului va însemna implicarea şi asumarea drumului pe care îl va urma România în viitor. Dintre două lucruri rele, focşănenii trebuie să aleagă cu mintea”, transmite Aurel Bacu, consilier local municipal PP-DD. Acelaşi mesaj îl au şi verzii. “În semn de respect faţă de organul reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul României, recomandăm prezentarea la vot. Pentru votul efectiv nu facem o recomandare, fiindu-ne imposibil de a diferenţia între părţile aflate în conflict din punct de vedere al beneficiilor pentru Romania şi pentru români”, spune şi Dan Butnaru, şeful PVV. (I. C.)

Talvăr spune că în Romania nu moare democraţia

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Talvăr, susţine că a fost nevoit să explice europenilor ceea ce se întamplă în Romania, precizand că răul a fost făcut de PDL şi de Traian Băsescu, iar USL “se va dedica prosperităţii”. “Săptămana trecută participand la conferinţa COSAC la Limassol în Cipru, am avut oportunitatea de a vedea cat rău au făcut şi fac PDL-iştii. A trebuit să explic plenului politica PDL-ului şi faptul că, în Romania nimeni nu a desfiinţat Curtea Constituţională, nimeni nu atentează la independenţa justitţei, că suspendarea preşedintelui nu este neconstituţională. Este regretabil faptul că disputele politice interne sunt translatate în străinătate. Acest lucru are deja grave consecinţe pentru poporul roman. Am discutat cu preşedinţii de comisii pentru afaceri europene prezenţi la COSAC şi i-am asigurat că Romania împărtăşeşte valorile democratice europene şi tocmai pentru apărarea acestor valori romanii au ieşit în stradă încă de la începutul anului”, susţine Angel Talvăr într-un comunicat de presă. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Scaevola, acum 4294 zile, 9 ore, 44 minute, 20 secunde
E prea de tot! Rasul, rasului cu acesti asa-zisi "taranisti"! RUSINE, RUSINE, RUSINE!
un cetatean roman, acum 4294 zile, 19 ore, 46 secunde
Nu e corect. Intai va luptati pentru 5o %+1 si acum boicotati?? Ce joc e asta? Este chiar anticonstitutional. Si inca de la un partid istoric ce se vrea sa doreasca binele tzarii?? Sa scapam de acesta citeste integral
raduc, acum 4295 zile, 3 ore, 32 minute, 53 secunde
Cica nu chiar toti taranistii. De exemplu Ciuhandu de la Timisoara, de fapt singurul taranist confirmat prin vot, merge la referendum, el si membrii PNTCD citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.