Politică

VIDEO!!! Ce spun urmaşii lui Moş Ion Roată cînd un olandez vrea în divanul lor?

Aurelian Ivan
27 apr 2012 2060 vizualizări
Soţii Virginia şi Bart Muris, după mai mulţi ani trăiţi în Olanda, au hotărît să se bage în politica romanească u localnicii din Cîmpuri privesc cu mare curiozitate candidatura celor doi, unii se şi împotrivesc

 Nu s-a mai auzit pînă acum aşa ceva ca un olandez să candideze în administraţia romanească. Ar putea fi primul caz din Romania. Dincolo de toate privirile şi comentariile pro şi contra, viaţa familiei Virginia şi Bart Muris este una liniştită într-o casă modestă din comuna Cîmpuri. O localitate încărcată de istorie. Cine nu ştie povestea lui Moş Ion Roată şi a luptei sale cu boierii vremii? Sigur nu s-a gîndit bătrînul că la un moment dat în istorie un olandez o să candideze la "divanul" care va decide soarta locuitorilor din Cîmpuri. Pe uliţile cu noroi ale comunei, oamenii se minunează cînd aud că olandezul "lor" vrea în politică. "Eu sînt bătrîn, dar aş vrea să spun, păi hai să mai aducem şi consilier, primar şi preşedinte de ţară de acolo şi noi a cui mai sîntem? Dacă nu avem un roman adevărat care să ne conducă ţara", a răbufnit unul dintre cîmpureni. Alţii ar fi de acord cu un consilier olandez în Consiliul Local din comună. "Mai bine să ne conducă străinii decît ai noştri, pe aştia îi ştiu, pe ăia nu îi ştiu. Ştiu că este originar din Olanda şi că în Olanda se trăieşte bine, în toate ţările se trăieşte bine. Romania este nu pe pămînt, sub pămînt din punct de vedere al traiului", a spus un alt cîmpurean. Fie că e bun sau nu, candidatul olandez în politica romanească  este pasionat de fotbal, vorbeşte germana, olandeza şi engleza şi este hotărît să intre în campanie electorală sub "umbrelă" ecologistă.

Virginia Muris, colegă de şcoală cu Marian Oprişan

Bart Muris, olandezul care candidează pentru funcţia de consilier local în "Parlamentul" cîmpurean vrea să lupte cu mafia lemnului. "De trei ani nu se schimbă nimic, numai probleme, de infrastructură, sănătate, şcoală, educaţie, la pădure, nimeni nu schimbă nimic. Am sunat la Mediu să spun că în spatele casei se taie arbori, mi-au zis că sînt tineri, dar eu le-am spus că o să alunece terenul spre casă. De la primărie mi s-a spus că e legal, dar sînt 5.000 ha, nimeni nu mai replantează nimic", spune candidatul olandez. Urmăreşte cu mare atenţie politica romanească. "Politica în Romania este ca în fiecare ţară la fel: vorbă, vorbă, vorbă- rezultat nimic, la fel ca în Olanda, America şi Franţa", comentează Muris. Despre preşedintele Romaniei spune că " Băsescu este un om bun în particular, dar toţi sînt la fel din 1991 de cînd vin în Romania, nu s-a schimbat nimic", a încheiat acesta. Soţia vrea şi ea în politică, dar ea rîvneşte la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Virginia s-a căsătorit cu Bart în anii '90. Mulţi ani au lucrat în administraţia olandeză, iar acum spun că au venit aici cu experinţa de acolo. Virginia Muris mai spune şi că îl cunoaşte pe Marian Oprişan, cu care a învăţat în aceeaşi şcoală. (Aurelian IVAN)

 





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.