Politică

Blocurile fantomă ale lui Oprişan, refuzate de Consiliul Local Focşani

Iulia Crețu
27 mar 2012 1506 vizualizări
Locuinţele insalubre şi cu datorii imense la utilităţi de pe Măgura şi Revoluţiei rămîn în curtea lui Oprişan u consilierii locali PDL au reclamat că “nu vor să se frece de păduchi” luînd imobilele dărăpănate u primarul Bacinschi a recunoscut că blocurile sînt “balast” şi “distruse”, dar se prevalează de grija pentru sărmanii votanţi care le populează

Consiliul Local Focşani refuză oferta lui Marian Oprişan şi a Consiliului Judeţean Vrancea, aceea de a “arunca” în braţele municipalităţii două blocuri de locuinţe sociale, de pe strada Măgura nr. 123 şi strada Revoluţiei nr. 17. Imobilele sînt într-o avansată stare de degradare şi chiriaşii care locuiesc aici nu au contracte la utilităţi, dar au strîns de-a lungul anilor datorii imense la electricitate, după cum a atenţionat Ionel Preda, consilier PDL şi şef la Electrica, şi a recunoscut şi primarul Decebal Bacinschi.

Votul consilierilor pentru preluarea acestor blocuri a fost “pro” din tabăra rarefiată a USL şi “veto” din partea PDL, proiectele nefiind adoptate pentru că necesitau 2/3. “Nu înţeleg de ce Focşaniul trebuie să ajungă coşul de gunoi al CJ. Blocurile au datorii şi sînt într-o stare avansată de degradare. Cum se face că se vor CUP şi Crîng la CJ, iar ce este rău să fie luat de Focşani? Blocurile necesită cheltuieli foarte mari, sîntem un oraş second-hand?”, a declarat Nicu Tănase, liderul PDL din Consiliul Local Focşani. La rîndul său, Ionel Preda a acuzat că la mijloc sînt interese politice şi a reclamat că valoarea de inventar a unui apartament în blocurile fantomă ar ajunge la nu mai puţin de 40.000 euro. “Am făcut “giugiuc” blocul G 2 şi acum este dărăpănat. Avem bani? Unde sînt procesele verbale de predare -primire care spun starea fizică a clădirii? Eu nu m-aş pricopsi cu o asemenea clădire”, a spus şi Preda. De partea cealaltă, viceprimarul PSD Bogdan Matişan a precizat că în Focşani este nevoie de locuinţe sociale şi că gestul făcut de CJ “este unul onorabil”, după cum s-a pronunţat acesta. Nu foarte convins să accepte aceste blocuri a fost şi primarul Decebal Bacinschi. Acesta însă a apelat la doza sa de politician social democrat care nu mai poate de grija oamenilor sărmani. “Întradevăr sînt blocuri dărîmate, distruse, au datorii foarte mari, dar ce facem cu aceşti oameni? Sînt mulţi şi trebuie să îi ajutăm şi pe ei. Ne încărcăm cu balast. Oamenii tot la noi vin şi cer ajutor, ne cer de mîncare, sînt sute de oameni, tineri care au pînă la 8 copii. Vrem să-i obligăm să facă contracte”, a explicat Bacinschi, rupt între grija administratorului municipiului şi boala politică a PSD, un partid care rupe voturi în păturile sociale sărmane.

Cel mai probabil, aceste două proiecte vor mai reveni în agenda consilierilor însă s-ar putea întîmpla în viitorul mandat. Acest lucru a fost cerut într-un limbaj plastic şi de consilierul PDL, profesorul Dănuţ Popoiu, care a spus că el nu va mai candida pentru legislativul local şi că “nu vreau să mă frec de păduchi”. Lucru de care s-au temut toţi colegii săi care au vizitat blocurile fantomă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
peppers, acum 4412 zile, 12 ore, 14 minute, 35 secunde
Ca sa vezi surpriza ce ingrijorati sunt cei de la PDL pentru banii de reconstituirea blocurilor si asta doar dintr-un singur motiv : CA NU SE POT SCURGE BANII PRIN FIRMELE LOR DE CONSTRUCTII!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.