Politică

La Focşani, Mica Unire- cu artişti şi tîrg de meşteri, dar fără prea mulţi politicieni

Iulia Crețu
22 ian 2012 2307 vizualizări
Laura Lavric, Gelu Voicu,Nicolae Furdui Iancu şi Ansamblul Crai Nou vor reprezenta cele trei provincii romane într-un spectacol folcloric-evocator al Unirii lui Cuza u la Focşani se pregăteşte şi un tîrg al meşterilor populari, dar şi un simpozion dedicat Unirii Principatelor u deocamdată nu se ştie ce invitaţi de rang înalt vor veni la manifestări

Sub moto-ul „Unirea Face Puterea”, autorităţile judeţene au pus la punct programul final al manifestărilor dedicate aniversării a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Astfel, mîine, la Focşani, evenimentele  vor începe la ora 10.00, la Consiliul Judeţean, unde, timp de două ore şi jumătate, va avea loc un simpozion dedicat Micii Unirii, cu portrete şi scenete evocatoare. Între orele 12.00-18.00, la căsuţele care vor fi amplasate în Parcul Central al municipiului , se organizează un tîrg cu vînzare, la care vor veni meşteri populari din Vrancea. De la ora 14.30, timp de jumătate de oră, în Foişorul din Grădina Publică va avea loc un concert al Fanfarei Militare a Garnizoanei Focşani. Între orele 15.00-15.50 este programat un concert coral susţinut de Corul Pastorala şi Corul Liceului de Artă “Gh. Tattarescu”, în Piaţa Unirii din Focşani. Pe scena din Piaţă vor urca apoi artiştii de muzică populară Laura Lavric, Gelu Voicu, Nicolae Furdui Iancu şi Ansamblul Crai Nou, care vor reprezenta cele trei provincii romane, Moldova, Muntenia şi Ardealul, în cadrul unui spectacol folcloric-evocator, completat cu texte din epocă prezentate de actorii Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”. De la ora 16.30 sînt programate alocuţiunile autorităţilor, iar de la ora 16.50 va fi susţinut un moment folcloric. Manifestările se vor încheia la ora 17.20, prin retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Focşani. În Vrancea  este aşteptat şi preşedintele ţării, Traian Băsescu, care nu a confirmat încă prezenţa, mai ales în contextul protestelor care au loc în această perioadă în toată ţara, inclusiv la Focşani. Pentru organizarea manifestărilor dedicate zilei de 24 ianuarie, Prefectura şi Primăria Focşani au alocat împreună 90.000 lei. (Mihaela BEŞLEAGĂ)

Crin nu va juca hora Unirii la Focşani
 
iderul naţional al PNL, senatorul Crin Antonescu nu va participa la evenimentele prilejuite de sărbătorirea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Potrivit declaraţiilor oferite de deputatul PNL de Vrancea, Nini Săpunaru, Antonescu nu a confirmat venirea în oraşul Unirii. Asta cu toate că cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta şi-au anunţat participarea la evenimentele lui 24 ianuarie 2012 la Iaşi. Este foarte probabil ca la Focşani să ajungă doar şeful PSD, însă nici acesta nu a transmis o confirmare clară. Cît despre prezenţa celor de la guvernare, evenimentele din ultimele săptămîni cînd mii de romani au ieşit să scandeze lozinci anti-Putere şi anti-politicieni, ar putea să îi facă şi pe aceştia să se răzgîndească. Preşedintele Traian Băsescu, în ultimii ani, a jucat hora Unirii la Focşani, aşa că este aşteptat şi la aniversarea din anul electoral. Şeful PDL Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu, a precizat că mîine este şedinţă la Parlament, însă “voi veni la Focşani, este oraşul meu, vin indiferent de riscuri”, după cum ne-a spus acesta. Între Bucureşti şi Focşani va fi şi liberalul Săpunaru care a precizat că “şedinţa la Parlament este dimineaţa, dar după voi putea veni la Focşani”, după cum a transmis şi liderul PNL Vrancea. Oficialii PSD nu au făcut nici un anunţ cu privire la onorarea manifestărilor Unirii de la 1859. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.