Politică

VIDEO!!!Săpunaru cere Primăriei Focşani să-i facă sesizare penală prefectului

Iulia Crețu
18 nov 2011 1618 vizualizări
Liberalii consideră că demersul Prefecturii de a contesta preţul la căldură va fi soldat cu un eşec, iar în iarna viitoare vom plăti facturi de patru ori mai mari u Săpunaru critică şi legea asistenţei sociale adoptată de Putere săptămîna aceasta

 Lupta în instanţă pentru preţul gigacaloriei fie la 203 sau la 399 lei agită nu doar Primăria Focşani şi Prefectura Vrancea, dar şi partidele politice. Tăcuţi pînă în prezent pe acest subiect, liberalii s-au pronunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Deputatul Nini Săpunaru este de părere că Primăria Focşani ar trebui să-i facă sesizare penală prefectului Sorin Hornea. “Eu le-am propus celor de la Primărie să facă sesizare penală împotriva prefectului. Un asemenea proces durează un an de zile şi la sfîrşit Curtea de Conturi vine şi impută banii Primăriei. Tu ca Primărie te duci la ENET şi îi ceri înapoi. Automat, ENET se îndreaptă împotriva cetăţenilor şi vine în iarna anului viitor nu cu facturi duble, ci de patru ori mai mari”, a fost de părere deputatul liberal de Dumitreşti. Săpunaru a adăugat că, în opinia sa, prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, ar acţiona ca agent al Guvernului Emil Boc. “Am impresia că prefectul acţionează în calitate de agent al Guvernului. Guvernul trebuie să dea o sumă ca subvenţie de două ori mai mică, la jumătate”, a mai spus Săpunaru.

Fondul de rezervă... electorală

Liberalii critică şi Legea asistenţei sociale despre care spun că este comunistă. “Cei de la Putere nu ne-au acceptat nici un amendament, ca să ajungem să votăm legea tot la o săptămînă în final. Şi o puteam discuta 3-4 zile să încercăm să-i dăm o faţă umană. Dacă eşti paralizat în scaun cu rotile şi ai şansa să ai o familie mai bună şi ai şi un serviciu, ţie nu-ţi mai dă aceeaşi alocaţie ca altuia care nu şi-a găsit o slujbă sau are o situaţie familială mai proastă. La persoanele cu dizabilităţi ne-am înfiorat”, a criticat deputatul PNL. Săpunaru a precizat că Puterea ar vrea să îşi pună bani de-o parte în Fondul de rezervă bugetară pentru a dispune de ei în anul electoral. “Vor ca 7.000 miliarde lei să-i pună în Fondul de rezervă, bani care ar fi ajuns să dea indexarea la pensii. Bani sînt, dar vor să-i folosească în anul electoral care vine”, a mai acuzat liderul PNL Vrancea. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
ing. Ulise Grosu, acum 4541 zile, 22 ore, 25 minute, 27 secunde
In atentia politicienilor mioritici de Vrancea, idiferent de culoarea lor politica. In domeniul energiei (electrica sau termica), problemele se rezolva cu profesionalism si seriozitate. Declaratiile citeste integral
Eu, acum 4542 zile, 18 ore, 27 minute, 6 secunde
Nini vrei sa fi primarul orasului dar nu-l vrea OPRISAN. Si atunci recurge la o asemenea masura sa apara bine in ochi lui OPRISAN poate il imbuneaza.Hal de lingau!!
Incredibil, acum 4542 zile, 20 ore, 30 minute, 9 secunde
Am auzit si asa ceva , un liberal instiga la masuri de stinga, cei drept in cel priveste pe Sapunaru nu ma astept la alt ceva.
db, acum 4543 zile, 7 ore, 45 minute, 34 secunde
Domnul deputat a pierdut o buna ocazie ca sa taca. Rationamentul dansului referitor la preturile de anul viitor are o mica deficienta si anume ca se bazeaza pe faptul ca ENET va avea acelasi numar de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.