Politică

Ce-au mai votat deputaţii noştri în această săptămînă?

Iulia Crețu
16 sep 2011 1242 vizualizări
Deputaţii de Vrancea îi pun în braţe lui Bacinschi consultarea focşănenilor cu privire la eutanasierea maidanezilor u săptămîna viitoare senatorii şi deputaţii discută în şedinţă comună despre noul minister al banilor europeni

Prima săptămînă de şcoală pentru cei mici a coincis cu o agendă aglomerată şi pentru deputaţii de Vrancea, la Cameră. Analizînd ceea ce au făcut Răzvan Mustea, Angel Tîlvăr, Cristian Dumitrescu, Alin Trăşculescu, Nini Săpunaru şi Ciprian Nica la Camera Deputaţilor, am putea spune că în săptămîna aceasta mai multe propuneri legislative au fost respinse de aleşi. Astfel, legea profesiei de jurnalist a picat, după îndelungi discuţii şi dezbateri făcute şi de asociaţiile breslei jurnaliştilor. Legea profesiei de jurnalist prevedea testare psihologică şi autorizare în practicarea meseriei, aşa cum cerea liberalul Ioan Ghişe. Deputaţii n-au fost de acord nici cu introducerea şahului ca disciplină opţională la clasele I-IV sau cu acordarea de gratuităţi pentru copiii de pînă în 14 ani la competiţii sportive. Deputaţii îi aruncă în cîrcă lui Decebal Bacinschi să se consulte cu locuitorii municipiului Focşani în cazul eutanasierii cîinilor vagabonzi, prin referendum sau sondaje de opinie. Propunerea prevede să se găsească o modalitate de a ataşa cipuri de identificare pentru toţi cîinii, fie cu stăpîn, fie comunitari. Acest act normativ, restant din sesiunea parlamentară precedentă, va intra în plen pentru vot final la Camera Deputaţilor. În plus, pe agenda de săptămîna viitoare, senatorii şi deputaţii vor lucra împreună la plen pentru a decide înfiinţarea Ministerului Afacerilor Externe. În favoarea acestui nou minister s-au pronunţat, la Focşani, atît ministrul de Externe Teodor Baconschi, cît şi senatorul PDL de Vrancea, Sorina Plăcintă. Ambii au încuviinţat că desemnarea lui Leonard Orban, care a ocupat şi funcţia de comisar european, este cea mai bună pentru ministerul care ar trebui să facă mai lină calea Romaniei spre accesarea banilor comunitari. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.