Politică

Angajarile la stat, blocate si in 2012

Mihaela Beșleagă
7 aug 2011 1911 vizualizări
cu toate „amenintarile” premierului, s-au gasit portite legislative pentru angajari in sistemul public si in Vrancea

In cadrul unei videoconferinte cu prefectii sustinuta ieri dupa-amiaza, premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul va bloca si anul viitor posturile din sectorul public prin angajarea doar a unui functionar la sapte posturi eliberate, conditie pentru recuperarea pierderii salariale din sistemul bugetar. „România trebuie sa continue politica de a ocupa doar un singur post vacant din sapte, pentru a putea începe, din 2012, recuperarea salariala si a ajunge, încetul cu încetul, la salariile de dinainte de taiere”, le-a transmis prefectilor primul ministru Emil Boc. Acesta a atentionat ca recuperarea salariala este conditionata de limitarea angajarilor în sectorul public, înregistrarea unei cresteri economice de cel putin 3,5% anul viitor si încadrarea într-un deficit bugetar de 3%. Cu toate „amenintarile” lui Boc s-au gasit portite legislative pentru angajari in sistemul public bugetar acolo unde s-a dorit, prin transferuri, angajare de personal contractual sau trimiterea fortata la pensie a unor salariati aflati la final de cariera. De asemenea, in urma cu citeva luni s-a deblocat si angajarea pe posturi unice in primarii, si in Vrancea fiind solicitari aprobate din partea unor autoritati locale. De asemenea, premierul a transmis prefectilor din judete si directorilor de institutii publice deconcentrate, inclusiv celor prezenti ieri la Prefectura Vrancea, prioritatile actului de guvernare pentru perioada urmatoare. Emil Boc a cerut prefectilor sa ii raporteze intirzierile in desfasurarea investitiilor la nivel judetean, dar si sa monitorizeze gradul implementarii proiectelor cu fonduri europene. Alte prioritati anuntate sint combaterea evaziunii fiscale si a muncii la negru, descentralizarea unor atributii si patrimoniu de la Ministere la autoritatile locale, agricultura, dar si urgenta revizuirii Constitutiei. „Trebuie ca reformele sa fie duse pina la capat. Prioritati in judetul Vrancea ramin monitorizarea investitiilor, absorbtia fondurilor structurale, prevenirea si combaterea evaziunii fiscale”, a declarat ieri prefectul Ion Oprea, la finalul videoconferintei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.