Politică

Topul bogatilor din Consiliul Judetean

Mihaela Beșleagă
3 feb 2011 3742 vizualizări
Alesii vrincenilor au prosperat pe timp de criza, daca analizam declaratiile de avere ticsite cu terenuri, case de vacanta, conturi babane de zeci de mii de euro si masini de ultima generatie u in topul bogatilor pe partide, alesi pentru care indemnizatia de ales este un mizilic, se numara Victor Roman (PSD), Emilian Diaconu (PDL) sau Nicu Mazere (PNL) u democrat - liberalul Emilian Diaconu are nu mai putin de sapte terenuri si sase conturi bancare u alesii PDL au atit de multi bani incit mai dau si cu imprumut u cu toate ca se plimba cu masini de lux, baronul Marian Oprisan nu are trecut nici un automobil in declaratia de avere

Vintul recesiunii economice nu bate si prin buzunarele si conturile alesilor judeteni. Daca vrincenii de rind sint obligati sa stringa cureaua pina la ultima gaura, cei mai multi dintre alesii nostri se lafaie in proprietati imobiliare, au terenuri, apartamente si case de vacanta si conturile burdusite la banca. Asta rezulta cel putin din declaratiile de avere facute publice pe site-ul Consiliului Judetean. Indiferent de coloratura politica, consilierii au avut grija sa puna bani deoparte, iar unii dintre ei au sfidat chiar criza, terminind de construit case, cumparindu-si masini sau mai deschizind un cont frumusel la banca.


Pedelistii invirt banii cu lopata


In topul celor mai instariti alesi se situeaza consilierul democrat-liberal Emilian Diaconu, care este un om deosebit de stringator. Are o colectie impresionanta de terenuri, nu mai putin de sapte, cite unul la Jaristea, Cimpineanca, Andreiasu de Jos, Soveja (in punctul Punga 597 mp) si trei la Focsani (dintre care unul de 5.850 mp), patru dintre acestea fiind intravilane, unul forestier si doua agricole. Diaconu, care a fost sef la Cadastru pe vremea cind era in PNL, detine, impreuna cu sotia sa, Victoria Diaconu, director la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vrancea, si doua apartamente, unul in Focsani si unul in Bucuresti si o casa de locuit, tot in Focsani, finalizata in 2010. Familia Diaconu are si doua masini, un Mercedes din 1998 si un tractor. Emilian Diaconu are deschise si sase conturi si depozite bancare, cu o valoare totala de 70.000 lei si 1.325 dolari. Cele mai recente depozite au fost constituie in 2009"" 63.000 lei si anul trecut la BCR "" 4.680 lei. Diaconu a inregistrat anul trecut si venituri de 67.462 lei de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Vrancea, unde este consilier senior. Si din cultura vitei de viei a obtinut 8.000 lei in 2010, la care s-a adaugat indemnizatia de consilier judetean de 6.000 lei.

Si colegul de partid, Valerica Panciu, detine cinci terenuri dintre care patru in comuna Straoane si unul la Panciu, toate obtinute prin cumparare. Cel mai recent teren, de 2.461 mp agricol, a fost dobindit in 2010 prin cumparare. La Straoane consilierul are si doua case, una de locuit si una de vacanta. Aceste imobile sint detinute impreuna cu sotia sa, Simona, care este director adjunct la ITM. Panciu are si imprumuturi acordate in nume personal pentru societatea Roviand Construct, la care este director, unde are o cota de participare de 51% si prin intermediul careia are tangenta si cu banul public. Dar consilierul are si patru credite, in valoare de 79.000 euro si 90.000 lei, dintre care trei la persoane fizice. Valerica Panciu a obtinut anul trecut si subventii de la APIA pentru animale, in valoare de 13.875 lei. La aceste venituri s-a adaugat si indemnizatia de consilier, de 6.894 lei. Pedelistul Ion Alexe are, la rindul sau, citeva proprietati care sa ii tina de cald pe vreme de criza. Este vorba despre patru terenuri, dintre care doua intravilane si unul forestier, la Vidra, Focsani, Gura Teghii in judetul Buzau si unul in Bucuresti. La capitolul cladiri, consilierul are un apartament in Focsani si o casa de locuit la Vidra. In declaratia de avere alesul are trecut doar un autoturism Dacia, din 2006. Alexe are si doua conturi cu 116.500 lei si active la un fond de investitii de 10.000 de euro. Acesta a acordat si imprumuturi in nume personal la trei persoane fizice, in valoare totala de 860.000 lei. Si Alexe a obtinut o subventie de la APIA in valoare de 4.100 lei. Consilierul si-a mai rotunjit veniturile si din dividendele la Filda Prodex Vidra - 219.719 lei si din indemnizatie de consilier judetean - 7.168 lei.


Palat la Adjud si un cont de 100.000 euro pentru Victor Roman


Si consilierul PSD Victor Roman se poate lauda cu citeva domenii funciare: trei agricole la Adjud, Ruginesti si la o bucata de teren pe litoral, la Costinesti, dar si 10 ha de padure la Ruginesti. La Adjud, consilierul PSD are o casa de locuit care seamana mai mult a palat, daca e sa ne luam dupa suprafata de 828 mp. Roman se plimba si cu o masina exclusivista, un Chrysler Wrangler. In 2010 Victor Roman a vindut si un imobil, in valoare de 35.000 lei, catre doua persoane fizice. Roman are si un cont mai mult decit consistent, de 100.000 euro, deschis in 2007. Consilierul este si actionar majoritar la trei firme, Roman Impex Prest SRL, Eco Rino SRL si Sanins SRL, toate in Bacau, unde pesedistul detine si un post tv. De la primele doua firme Roman a incasat dividende in valoare de 150.000 lei si 50.000 pentru functia de director. In acest context, indemnizatia de consilier, de 6.508 lei, este o "firimitura" financiara. Si consilierul PSD Luminita Teodorescu se poate lauda cu trei terenuri, la Vinatori si Focsani, dar si cu un apartament in Bucuresti. Alte venituri suplimentare au fost reprezentate de indemnizatia de consilier, 5.513 lei, indemnizatia de membru psiholog in cadrul Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din cadrul DGASPC, institutie subordonata CJ"" 6.917 lei, cea de consultat la o firma din Focsani "" 15.444 lei, dar si din servicii de consultanta management si afaceri ca persoana fizica autorizata - 48.856 lei.


Terenuri, case si conturi burdusite


Un nume mai putin cunoscut, consilierul PSD Vasile Melinte, se face cunoscut insa prin avere. Alesul are cinci terenuri intravilane la Focsani, Straoane si Soveja, doua dintre acestea fiind cumparate in ultimii doi ani, 600 mp la Focsani in 2009 si 5.000 mp in 2010 la Soveja. Vasile Melinte are si un apartament si o casa de locuit in Focsani si o casa de vacanta la Straoane. Toate acestea contrasteaza insa cu capitolul autoturisme, unde alesul are trecute in declaratia de avere o batrina Dacia 1310 si un tractor. Alesul are si doua conturi, unul de 30.000 lei si altul de 5.000 euro. Melinte a obtinut in 2010 si un venit suplimentar de 18.000 lei ca director comercial la Rominex SRL. Si indemnizatia de consilier judetean a fost destul de consistenta, 12.000 lei pe an. Si dr. Valentin Ochean, consilier judetean PSD si director medical la Spitalul Judetean, are cinci terenuri, la Odobesti, Vrincioaia si Cirligele. Acesta are trecute in declaratia de avere nu mai putin de patru apartamente in Focsani, din care trei primite mostenire, la care se adauga o casa nou-nouta la Cirligele, construita in 2010. Medicul are si un cont de 13.000 lei si un depozit bancar deschis anul trecut cu 21.766 lei. Ochean este actionar cu 50% si la SC Arta Vinului SRL, societate administata de sotia sa.


Averi liberale


Si liberalii se pot mindri cu imobiliare in proprietate. Romeo Seciu are, si el, patru terenuri, din care trei intravilane, la Vinatori, Panciu, Movilita si Soveja, un apartament in Focsani si o casa de locuit la Vinatori "" Petresti. In garajul sau se odihnesc trei masini, o Toyota, un Renault Megane si un Cielo. Pentru zile "gri", consilierul are pusi deoparte intr-un cont 7.500 lei. Seciu are si actiuni la SC Mobistar SRL Focsani (100%), unde este director, de unde a incasat dividende de 65.000 lei. Alesul este actionar majoritar si la Wooden Doors Vinatori (95%). De asemenea, Seciu a cistigat si 26.000 lei ca director la fabrica de mobila Mobistar SRL, venituri la care se adauga si indemnizatia de consilier judetean, de 8.151 lei. Sotia sa, Natalita, a obtinut 41.000 lei ca medic primar la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Printre consilierii judeteni cu potential se numara si omul de afaceri Nicu Mazere, care detine complexul comercial Miorita din centrul Focsaniului, de 1.399 mp, din anul 2000. Alesul are si o casa pe masura, dar si bijuterii din aur de 15.000 euro. (Mihaela BESLEAGA)


"Baronul" sarac din declaratia de avere


Prin comparatie cu multe din declaratiile de avere ale consilierilor judeteni, averea expusa in declaratia presedintelui CJ, Marian Oprisan, este chiar "subtire". Seful CJ are declarate oficial, la fel ca si in anii trecuti, acelasi teren de 7.500 mp la Vinatori, cumparat in 2000, patru apartamente in Focsani, dintre care doua in extindere, aflate in concesiune. Desi baronul se plimba cu cele mai scumpe masini de cind ocupa functii publice, in declaratia sa de avere nu figureaza nimic pe patru roti. Mai mult, "baronul" are si datorii, doua credite contractate in 2005 si scadente in 2020, in valoare totala de 35.000 euro. Nici salariul de presedinte al CJ nu este cine stie ce, doar 54.315 lei pentru 2010.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
asta ce declara ei....
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
Domnule, daca aceste averi le-au facut cinstit,au muncit si auprodus ceva(au crescut animale si le-au vandut, au lucrat terenul si recolta au valorificat-o etc) atunci jos cu palaria sitoata citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
BASESCULEEEEEEEEEEEEEEEE pe ascestea nu ii vezi.Din acesti hoti nu restructurezi.Traiasca hotia in tara romaneasca!!!!!!!Daca au atitea bani cum sa fie crezut cel care munceste cinstit,ce mai cauta in citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
INDEMNIZATIA DE CONSILIER CIT 10 SALARII MINIME ?HOOOOOOOOOOOO!DAR CE FAC DE BANII ASTIA CA ABIA DACA SE DUC LA CATEVA SEDINTE! DE CE NU E MAI MICA ACEASTA INDEMNIZATIE? ESTE SCANDALOS, RUSINE!
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
Vai, vai, vai ! Cat de invidiosi putem fi, dragii mei... Aceste averi sunt facute numai si numai cu cinste, harnicie si chibzuinta !!!
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
Acesti indivizi care se hranesc din sangele nostru c-a capusa nu sant ei de vina , noi santem de vina ca ne bucura de galeata si patura care o dau la alegeri , asa ne trebuie ! , cand vin sai alegem citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
Daca i-mi taiati comentariile, mai bine restrictionati-mi accesul! Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pupati in pupa pe chior si taiati dreptul la opinie celorlalti!
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
Mai GABRIELE , mai parintii mei muncesc ....terenul....si cresc animale....apoi valorifica totul dar nu au averile lor ....nu din munca cinstita se faqc averile in ziua de azi...sa fim seriosi citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
Ce faceti mai oameni buni cu atitea averi, nu va ginditi ca intr-o zi ramin toate de voi, mergeti si le impartiti saracilor ca stiti bine ca de la ei le-ati luat, va dati mari cu munca altuia, mi-ar citeste integral
, acum 739399 zile, 22 ore, 11 minute, 4 secunde
Cel din masina,dupa expresia fetei,pare pregatit sa ajunga pina cel tirziu 05.o3.2011 in Egipt pentru a servi o portie de democratie originala bazata pe bucati de pavela si asfalt aruncate la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.