Politică

Trasculescu se apara politic cu oamenii de incredere

Iulia Crețu
25 oct 2010 1313 vizualizări
Alegerile in graba de la PDL Focsani l-au reconfirmat pe Nicu Tanase ca lider, in ciuda gafelor din discurs si a delegatilor apatici u deputatii Trasculescu si Mustea si-au fixat adversarul pentru 2012: PSD, desi candidaturile la Primarie si CJ mai au de asteptat u Nicu Tanase si-a facut publicitate pentru un nou vot cu putinele functiile din deconcentrate date membrilor de partid u Razvan Mustea bate si el un pas inapoi de la Focsani: retragerea din BPL u la alegeri a participat si Honorius Prigoana, venit la Focsani pentru un proiect de media

Reconfirmat in functia de presedinte al municipalei Focsani a PDL, Nicu Tanase si-a propus ca in 2012, organizatia sa "sa dea ora exacta la alegeri". 170 de delegati au participat ieri, la Hotelul Sorste la desemnarea noii conduceri din organizatia de la municipiu, la un eveniment care nu a fost lipsit de circoteli si apatie. Asta mai ales ca o parte din membrii de partid au clamat modul in care alegerile au fost organizate, cu dedicatie pentru Tanase, omul care l-a adus in PDL pe Alin Trasculescu. Acesta din urma a stabilit optimist si tintele de viitor: Primaria si majoritatea in Consiliul Local Focsani. Pentru aceste targeturi deja se poarta discutii cu Felix Tataru, cel care i-a facut campania portocalie din 2008 pentru functia de edil. "2012 trebuie sa fie anul nostru, in conditiile in care conducerea administratiei o are o stinga retrograda, care a dus la subdezvoltare. Batalia nu s-a incheiat in 2008, ea continua in 2012", a precizat Trasculescu. In acelasi ton anti-PSD a continuat si deputatul Razvan Mustea Serban care a facut apel la unitatea partidului, stiut fiind faptul ca PDL Vrancea a pierdut un liant organizatoric si financiar prin plecarea la Bucuresti a senatorului Sorina Placinta.

"De ce vrem sa cistigam Primaria Focsani? Pentru ca nu se intimpla nimic din punct de vedere administrativ. Adversarii nostri se intrec sa bea sprit si sa manince pastrama si sper ca rezultatul sa fie in concordanta cu ceea ce se intimpla acum. Niciodata rezultatul meciului nu se analizeaza la pauza, in 2012 il vom analiza si sper sa raminem uniti", a punctat, mai animind putin sala plictisita, Razvan Mustea. Printre invitatii de la alegerile municipale s-a numarat si Honorius Prigoana, fiul deputatului PDL Silviu Prigoana, venit la Focsani pentru a dezvolta un proiect de media, "Romania ta".


Trasculescu se inconjoara de o "echipa de incredere"


Singurul candidat pentru functia de lider al organizatiei de la Focsani a portocaliilor, Nicu Tanase, va trebui ca in viitorul apropiat sa renunte la functia de conducere pe care o are in cadrul Autoritatii Rutiere Romane si sa revina in oras. Acest lucru l-a transmis Alin Trasculescu, presedintele interimar al PDL, iar consilierul local l-a recunoscut ca fiind posibil si necesar, atit pentru partid, cit si pentru familia sa. Pus la zid de mai multe voci contra din PDL, care i-au reprosat ca face cumul de functii care nu-i dau timp sa se ocupe temeinic de municipala, Nicu Tanase are "la chei", in acest moment, postul de inspector trafic la ARR, functia de consilier local si lider in CL al democratilor, conduce PDL Focsani si ocupa si functia de vicepresedinte la judeteana. Si, in urma reconfirmarii la Focsani, in 2012, ar trebui sa se incumete sa candideze la unul din posturile din administratia judeteana: primar al urbei de pe Milcov sau presedinte de Consiliu Judetean. Cel putin functia il obliga, pentru ca partidul, oficial, nu are nici un nume stabilit. Iar circotasilor care au anuntat ca alegerile s-au facut pe "sest", Alin Trasculescu le transmite ca sint nemultumiti c-au ramas fara functii si ca in jurul sau are nevoie de oameni de incredere. "Daca evolutia lui Nicu Tanase in ochii electoratului se bucura de incredere, atunci el va candida. Deocamdata nu am stabilit nume, nici la Primaria Focsani si nici la CJ. Eu nu ma dezic de Nicu Tanase, colaboram bine si el a intermediat intrarea mea in PD. Am nevoie de o echipa de incredere la Focsani", ne-a explicat Alin Trasculescu.


Tanase se lauda cu functiile date oamenilor de la partid


Pentru ca a trebuit sa-si prezinte si o lista de reusite in precedentul mandat, liderul portocaliilor de la municipiu a amintit de scorurile foarte bune reusite la alegeri, de la europarlamentare, locale, parlamentare si prezidentiale. Insa nu asta ar trebui sa-i imbarbateze pentru 2012 pe delegati. Ci enumerarea de posturi pe care oameni ai PDL le ocupa in fruntea judetului. Gafa lui Nicu Tanase i-a adus in gura lupului pe reprezentantii Guvernului in teritoriu: prefectul Ion Oprea si subprefectul Sorin Hornea, inalti functionari publici, deveniti apolitici, cel putin la nivel declarativ, odata cu ungerea la Prefectura. Speech-ul lui Tanase nu s-a oprit aici. Acesta a numarat pe degetele de la o mina functiile din deconcentrate: APM, Tineret si Sport, AJOFM si, cireasa de pe tort, un important post de director la o Gradinita in Focsani. Pentru cei care au fost indepartati din deconcentrate, viitorul suna incert. "Avem colegi care au detinut functii si, cu siguranta, vor mai avea", i-a incurajat Tanase pe democrat liberalii care au ramas pe dinafara. Probabil si pentru stingaciile de comunicare si lipsa de tact politic, noua din cei 170 de delegati nu l-au vrut pe Nicu Tanase sef la filiala de la municipiu a PDL. (Iulia CRETU)


Componenta BPL al PDL Focsani


Prim-vicepresedinti: Ionel Preda si Gheorghita Berbece

Secretar general: Aurel Coman

Vicepresedinti: Vasile Apostu Croitoru, Daniel Gongu, Angela Ganea, Costica Dodu, Cristinel Susu, Mihaela Dogaru, Daniela Oprea, Marcela Ghiuta, Anton Vasiliu si Maricica Jipianu




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 23 ore, 10 minute, 57 secunde
De care deconcentrate sa mai prinda si lipitorii de afise ai PD-L,care in afara de efortul fizic trebuie sa mai depuina si maruntis si tot nu apuca deoarece Alin rezolva cu prioritate numirile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.