Politică

Sorina Placinta, in vizorul Curtii de Conturi

Doina Ganea
17 iul 2010 998 vizualizări
Senatorul a preluat in 2009, odata cu friiele Ministerului Sporturilor, si contractele dubioase incheiate de Monica Iacob Ritzi

Senatorul PDL Sorina Placinta a fost instiintata de o nota de control a Curtii de Conturi privind "supraevaluarea de doua ori a cazarii la actiunea Scolii de Vara organizata de Ministerul Tinerentului si Sportului la Costinesti in perioada iulie "" septembrie 2009". "Trecerea banilor publici prin mai multe firme a dus la un cost al cazarii dublu fata de cel real, sustin documentele pe care Garda Financiara le-a pus la dispozitia Curtii de Conturi. E vorba de zeci de mii de euro plasati pe filiera stat-privat-privat", dupa cum a dezvaluit ieri in paginile sale Gazeta Sporturilor. Era o forma mascata de a rasplati pilele sau activistii PD-L, care erau trimisi gratis la mare. Cu alte cuvinte e vorba de umflarea unor tarife de cazare la Costinesti, iar in cercetari intra si Sorina Placinta, ministrul PD-L care i-a succedat in post Monicai Iacob Ridzi la conducerea MTS. Sorinei Placinta i-a fost trimis procesul verbal de catre Curtea de Conturi pentru a-si nota obiectiunile. Institutia de control va expedia, in citeva zile, "o adresa catre procurorul general Laura Kovessi prin care se vor arata elementele de natura ilegala si infractionala ale conducerii si ale functionarilor din MTS". Nu este exclus ca cercetarile sa se finalizeze cu un nou dosar penal in care sa fie cercetate fostele sefe ale Sportului. Referindu-se la aceste aspecte, Sorina Placinta a declarat pentru GSP ca in tara noastra adaosul comercial este stabilit de fiecare firma in felul ei. "în Romania, adaosul comercial e stabilit de liberul arbitru. Am adaugat obiectiunile mele la procesul verbal intocmit de Curtea de Conturi. Si in chestiunea asta si in alta care apare acolo, referitoare la un contract cu un ONG, un contract inceput in 2006", a precizat Sorina Placinta. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.