Politică

Deputatul Trasculescu promite bani pentru podurile din Poiana Cristei

Dan Chiriac
5 iun 2010 850 vizualizări
Cu ajutorul unor sponsori, primarul a cirpit drumul, cel putin pina la prima ploaie mai mare u cele patru poduri ce urmeaza a fi construite costa 26 de miliarde lei vechi u in timp ce sindicatele marsaluiau ieri prin Focsani, deputatul Alin Trasculescu a mers in Romania secolului XX si a promis solidaritate localnicilor din comuna pastorita de un edil PDL

600 de sateni din Mahriu, Petreanu si Tiritu risca sa ramina izolati la prima ploaie mai mare, drumul comunal ce leaga aceste sate de centrul comunei Poiana Cristei fiind rupt in mai multe locuri, ca urmare a furiei naturii. Primarul Vlad Petrus a demarat deja lucrarile pentru constructia a patru poduri peste riul Rimna, care sa reziste unor eventuale viituri, insa are nevoie de bani de la guvern pentru a continua treaba. Chiar in timp ce sindicalistii protestau ieri in centrul Focsaniului impotriva masurilor de austeritate anuntate de Guvernul Emil Boc, deputatul Alin Trasculescu a preferat sa parasesca municipiul pentru a vedea ce probleme sint la Poiana Cristei. Parlamentarul a mers in zona afectata si a promis localnicilor ca se vor gasi cei 26 de miliarde de lei vechi necesari ridicarii celor patru poduri. Fara acestea, locuitorii din cele trei sate nu ar mai putea ajunge in centru decit dupa un mare ocol, pe jos, peste munti. Daca anii trecuti drumul pina la Tiritu era o adevarata aventura, acum cu o masina 4X4 s-ar putea ajunge in doar 45 de minute, daca aceste poduri ar fi date in folosinta. "Am venit sa vedem Romania secolului XX, locul unde timpul parca s-a oprit in loc. Este un proiect pe Ordonanta 7 pentru constructia a patru poduri peste riul Rimna. In urma inundatiilor, podurile nu mai sint practicabile, dar prin bunavointa unor oameni de afaceri am reusit sa facem o constructie provizorie. Proiectul primarului este din 2008, dar nu a putut fi finantat decit in 2009. Criza, aici, este de 20 de ani, aici e adevarata tragedie a oamenilor. In aceste zone, oamenii sint parasiti si e nevoie de solidaritatea noastra pentru a-i ajuta. Am reusit sa ne gospodarim, sa facem aceasta trecere practicabila, cu ajutorul oamenilor de afaceri locali", a spus deputatul Alin Trasculescu, care s-a convins ieri dupa-amiaza cum se circula pe un drum comunal din "provincia europeana Vrancea". Primarul democrat liberal Vlad Petrus spera sa gaseasca fondurile necesare pentru terminarea lucrarii care sa le faca oamenilor viata un pic mai buna. "Fac un apel la Guvernul Romaniei sa se gindeasca la acesti oameni, care ar putea ramine izolati. Am gasit deocamdata o solutie de avarie, dupa ce ploile din luna mai au distrus caile de acces de la centru catre cele trei sate. Am inceput un pod din cele patru si asteptam finantarile pe 2010, pentru ca la finalul anului sa terminam proiectul. Oamenii asteapta de mult timp aceste poduri, pentru ca uneori pot circula doar vara catre centrul comunei", a spus edilul Vlad Petrus, care a insistat in mai multe rinduri ca liderul judetean al partidului din care face parte sa vina in comuna pe care o pastoreste pentru a vedea cum stau lucrurile. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 31 minute, 50 secunde
Pt. cei care l-ati votat pe Trasculescu si aveti nevoie de ajutorul lui sunati la 0726189404!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.