Politică

Nini Sapunaru, reconfirmat in fruntea liberalilor vrinceni

Iulia Crețu
29 mai 2010 1744 vizualizări
Deputatul a cistigat inca un mandat de presedinte PNL Vrancea cu 303 voturi u contracandidatul sau, Neculai Ionescu, primarul de la Homocea, a fost preferat de 103 delegati u conferinta de alegeri nu a scapat de acuze, lansate in special de Ionescu, care i-a reprosat lui Sapunaru pesedizarea partidului si eliminarea oamenilor importanti pentru PNL: Dragos Mircea sau Romeo Paul Postelnicu u in discursul sau, Nini Sapunaru a anuntat ca renunta la lupta pentru sefia CJ in 2012, targetul fiind cel putin un vicepresedinte u prezent la conferinta judeteana a PNL Vrancea, Ludovic Orban spune pas invitatiei de alianta lansata de senatorul PSD de Vrancea, Miron Mitrea

Nici o surpriza la Conferinta Judeteana a PNL Vrancea de astazi. Deputatul Nini Sapunaru, cel care ocupa functia de presedinte al liberalilor vrinceni din 2004, a fost reconfirmat, cu majoritate de voturi, in fruntea Partidului National Liberal Vrancea. Dupa numararea celor 406 buletine valabile, rezultatul a fost urmatorul: Nini Sapunaru "" 303 voturi , Neculai Ionescu - 103 voturi. Duelul dintre cei doi reprezentanti ai PNL nu s-a dat numai la urna de vot, dar si in mesaje si acuze, mai mult sau mai putin pe fata. Cum era de asteptat, primarul de la Homocea a avut un discurs critic la adresa lui Nini Sapunaru.Ionescu l-a, acuzat de adversarul sau ca ar fi pesedizat formatiunea galbena. "Din principalul partid de dreapta din judetul Vrancea, am ajuns sa fim identificati ca un partid unipersonal legat ca intr-o cusca mica in curtea unui PSD care, avind conducerea Consiliului JudeÃean, ne mai arunca din cind in cind ceva resturi. Cu o astfel de atitudine nu putem deveni un partid credibil pentru electoratul de dreapta", a precizat Ionescu. Acesta a facut aluzie si la afacerile dintre Sapunaru si Oprisan.

"Sub pretextul intrajutorarii primarilor nostri cu bani de la Consiliul Judetean, cca 25 miliarde lei vechi pentru 17 primari, o anumita firma de consultanta a primit de la acelasi personaj, sef la CJ, o suma mai mare decit cea oferita momeala celor 17 primari", a declarat, in prezenta liderilor de la Bucuresti, Crin Antonescu si Ludovic Orban, primarul din Homocea. Deranjat de aceasta lovitura, la final, cind cei doi contracandidati au dat mina, Nini Sapunaru i-a spus lui Neculai Ionescu, vizibil iritat, ca asteapta scuze publice pentru "minciuna". Ionescu a precizat ca-si mentine declaratiile, dar si ca "ramin in aceasta echipa", semn ca apele nu se vor linisti in cadrul PNL Vrancea.


Critici la adresa componentei Biroului Politic


Tirul asupra lui Sapunaru nu s-a oprit aici, edilul acuzind conducerea PNL ca s-a limitat sa se preocupe la alegerile parlamentare de un singur colegiu parlamentar, cel din Dumitresti, favorabil liberalilor pentru ca au mai multe comune. Nemultumirile lui Neculai Ionescu l-au vizat si pe Catalin Popescu, directorul de campanie al PNL. "Rezultatele de 17-19%" ale PNL in alegeri au un numitor comun, "directorul de campanie" al PNL care are meritul de a fi coordonat aceste campanii electorale astfel incit sa nu deranjam partidul de la care l-am imprumutat", a mai spus in speech-ul sau Neculai Ionescu, care a mai accentuat ca nu doreste nici o alianta cu nici unul dintre celelalte doua partide, PSD sau PDL. Luat peste picior intentionat de contracandidatul sau, Nini Sapunaru, care nu a stiut cu ce scor a luat edilul liberal primaria la Homocea, Neculai Ionescu l-a atacat pe deputatul de Dumitresti, facind referire la eliminarea unor nume cu influenta in PNL din Biroul Politic Teritorial Vrancea. "Tin sa imi exprim regretul de a nu gasi printre candidati, nume precum: Dragos Mircea, Paul Postelnicu, Constantin Buza, Anisoara Aioanei, Doina Fodoreanu, Ion Sticlaru, Ene Stoica, s.a., care din diferite motive, care trebuie sa ne dea de gindit, nu au dorit sa faca parte din BPT Vrancea", a completat Ionescu. Unul dintre cei mentionati de candidatul la presedintia PNL, Dragos Mircea, a avut statut de invitat la conferinta, acesta, ca de altfel si Mihail Copaci, anuntindu-si sprijinul pentru primarul din Homocea.


Nini renunta de buna voie la sefia CJ in 2012


Suspectat de multi ca a facut blat cu liderul PSD, Marian Oprisan, deputatul Nini Sapunaru si-a anuntat clar intentiile pentru alegerile din 2012. Intre obiective nu se numara functia de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea. Liberalii spun insa ca se bat sa ia Primara Focsani. "Va cerem sa fiti alaturi de noi pentru cistigarea a peste 30% din voturile vrincenilor la viitoarele alegeri locale, astfel incit PNL sa aiba forta politica necesara pentru a obtine cel putin un vicepresedinte de CJ, sa poata strica cirdasiile locale facute in cheltuirea banului public. Cistigarea Primariei Municipiului Focsani este singura solutie ca orasul nostru sa redevina unul dintre cele mai importante centre economice si de dezvoltare ale Moldovei", spune Nini Sapunaru in materialul sau de prezentare. Prezent la alegerile de ieri de la PNL Vrancea, a fost si liderul national Crin Antonescu, acesta reafirmandu-si sprijinul pentru deputatul Nini Sapunaru. Discursul noului, dar si vechiului presedinte al filialei liberale Vrancea a facut referire si la criza economica, liberalii trebuind sa dovedeasca faptul ca "sintem cei care putem sa oferim romanilor o cale sigura si onesta pentru iesirea din criza", desi nu sintem la guvernare, dupa cum a mentionat Sapunaru.


Orban nu raspunde invitatiei la Alianta PNL-PSD a lui Mitrea


Ludovic Orban, venit la Focsani pentru a-i intoarce sprijinul lui Neculai Ionescu de la Congresul PNL din primavara, cind edilul a fost printre sustinatorii liderului de la centru, acesta a refuzat invitatia la "Alianta pentru Salvarea Romaniei" a senatorului PSD de Vrancea, Miron Mitrea. Social democratul a propus, printr-o postare pe blogul personal ca, de dragul Romaniei si a iesirii din criza, dreapta si stinga Opozitiei, ar trebui sa se "ia cu acte" la Tribunal, prin parafarea unei intelegeri politice intre PNL si PSD. Orban a spus "nu, mersi". "As fi curios sa aflu ce parere are Ponta despre asta? Eu prefer ca PNL sa nu aiba nevoie de nici o alianta", ne-a declarat Ludovic Orban. Se pare ca nici propriul sef, Victor Ponta, presedintele PSD, nu a luat in serios propunerea lui Mitrea. Acesta a replicat ironic ca Miron Mitrea a fost de acord si cu alianta semnata cu PDL, remarcind ca acum, senatorul de Vrancea nu face altceva decit sa modifice o litera. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 6 ore, 53 minute, 20 secunde
mediocri se sustin.toti o apa si...nimic
, acum 739400 zile, 6 ore, 53 minute, 20 secunde
Partidele vrancenesti se remarca prin deosebitul grad de respectare al "democratiei". Atat la PNL cat si la celelalte partide care chiar poarta titulatura de "democrat" in coada si desi statutul spune citeste integral
, acum 739400 zile, 6 ore, 53 minute, 20 secunde
Nini Sapunaru a avut un contracandidat foarte slab.Ionescu Neculai nu este mai curat decat Nini dar este mai ingimfat si mai incult decat Sapunaru.Daca Sapunaru va continua cu aceleasi greseli pe care citeste integral
, acum 739400 zile, 6 ore, 53 minute, 20 secunde
Pofta buna in continuare !!! Te pricepi sa mananci ......... mizerii si tot ceea ce faci e nimic sau doar mizerie !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.