Politică

Oprisan vrea sa ia Cringul de la Primarie

Mihaela Beșleagă
27 mai 2010 811 vizualizări
Pe ordinea de zi a sedintei ordinare de luni, 31 mai, este inscris si un proiect ce priveste preluarea Cringului de catre Consiliul Judetean

Consilierii judeteni se vor intruni luni, 31 mai, de la ora 16.00, intr-o sedinta ordinara, in care vor dezbate 14 proiecte de hotariri inscrise pe ordinea de zi, plus capitolul "diverse". Cel mai controversat subiect este de departe proiectul de hotarire prin care "baronul" Marian Oprisan vrea sa treaca Cringul Petresti in "curtea" Consiliului Judetean, prin transfer de la Primaria Focsani. Astfel, consilierii judeteni trebuie sa se pronunte pentru sau impotriva transmiterii unei suprafete de 41 ha teren situat in comuna Vinatori, respectiv Cringul Petresti, din domeniul privat al municipiului Focsani si administrarea Consililui Local Focsani in domeniul privat al judetului si administrarea Consiliului Judetean. Dupa ce Oprisan a repurtat un insucces la sedinta Consiliului Local de marti, cind a vrut sa fie transmis terenul de sub Complexul "Caprioara" din Cring din administrarea municipiului in domeniul public al judetului si in administrarea Consiliului Judetean, mai face o incercare de a deveni stapin pe padurea de la marginea orasului, unde a declarat in mai multe rinduri ca ar vrea sa faca un parc de distractie si agrement. De altfel, daca va trece de votul alesilor judeteni, proiectul privind cele 41 de ha va trebui sa fie adoptat si de consilierii municipali, unde PSD are o problema cu majoritatea de doua treimi necesara proiectelor care vizeaza transferurile de bunuri din patrimoniul localitatii. Alte proiecte importante incluse pe ordinea de zi a sedintei din 31 mai sint cele privind rectificarea bugetelor proprii ale judetului pe anul 2010, aprobarea conturilor anuale de executie aferente bugetelor proprii ale judetului pe anul 2009, stabilirea conducerii Serviciului "Salvamont" si aprobarea tarifelor suplimentare de utilizare a drumurilor judetene. Alesii judeteni vor decide si asupra darii in administrare a doua imobile pentru Asociatia Vranceaqua si pentru Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor. Alte proiecte care se vor discuta luni se refera la: modificarea indicatorilor tehnico - economici pentru "Modernizarea, extinderea si dotarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Mihalceni", modificarea programului judetean de transport public de persoane si desemnarea lui Nicu Paduraru ca mandatar special in Adunarea Generala a Actionarilor la SC "Drumuri si Poduri" SA. La capitolul "diverse" vor fi prezentate rapoartele de activitate pe anul 2009 ale unor consilieri judeteni. Sedinta de luni este reprogramarea sedintei ordinare din 9 mai, anulata la acea data cu doua ore inainte de incepere, pe motivul necesitatii suplimentarii ordinii de zi. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.