Politică

Brambureala functionareasca: directori vin, directori pleaca

Iulia Crețu
19 mai 2010 1382 vizualizări
Sefii portocalii sint victime ale propriului partid

Dupa ce fostului director de la Garda de Mediu, Gheorghita Berbece, i-a expirat preavizul de stat pe functie tocmai la repunerea pe post a unui alt fost sef, Aurel Cristian, a venit rindul si altor institutii deconcentrate la schimbari de capete. La Agentia pentru Protectia Mediului, "sora" Garzii de Mediu, de pe 7 mai, dreptul de semnatura i-a revenit lui Vasile Jalba, fost director al APM in guvernarea CDR si PSD, actual sef serviciu Implementare Politici de Mediu. Acesta l-a inlocuit pe Adrian Colin, om pus pe functie de guvernarea PDL. Acesta din urma sustine ca in viitor se va organiza concurs pentru ocuparea functiei de conducere. Agentia Nationala pentru Protectia Mediului va stabili si schimbari de organigrama pentru a face loc oamenilor "care trebuie". Dupa decizia Curtii Constitutionale, care a declarat neconstitutionale legile numirii directorilor de deconcentrate, toate contractele de management ale directorilor coordonatori au fost anulate. Potrivit reglementarilor gindite de guvernantii democrat liberali, angajarile viitoare se vor face pentru sefi functionari publici, in conformitate cu L 188/1999. Din functie a plecat si Laurentiu Dumitrache de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare, cu mina pe stampila revenind Alexandru Lefter, care a condus institutia in guvernarea PSD. La DSVSA, la conducere a venit adjuncta Mariana Amaricai, sprijinita de PDL, in locul Luminitei Deliu, omul PSD. Pe lista schimbarilor urmeaza si alte institutii. Intre timp, boala inchipuita a fostilor sefi pesedisti i-a molipsit si pe democrat liberali, care au apelat la concedii medicale pentru a nu pierde trenul posturilor bugetare de stat, uneori degeaba si pe destui bani. Cert este ca, pina la urma, vor fi inlaturati toti directorii, urmind a se organiza concursuri, conditia esentiala fiind ca cei care se inscriu sa aiba 5 ani vechime in specialitatea studiilor. In final, potrivit parerilor juristilor, Legea 188, care va reglementa functia de director executiv al unei institutii deconcentrate, trebuie sa se coordoneze cu dispozitiile Curtii Constitutionale. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.