Politică

Primarul de la Homocea, sprijin pentru Orban

Iulia Crețu
8 mar 2010 797 vizualizări
La Congresul liberalilor, primarul Neculai Ionescu a fost in echipa lui Ludovic Orban, insa nu a reusit sa fie de partea cistigatorului, Crin Antonescu fiind reales de 986 de delegati u deputatul Nini Sapunaru nu a mai prins lista din Biroul Central al partidului, fiind membru supleant

Primarul liberal de la Homocea, Neculai Ionescu, a candidat pe lista de sprijin a lui Ludovic Orban si a fost singurul din delegatia de la Vrancea care l-a sustinut pe acesta la sefia PNL, la Congresul galbenilor care a avut loc la Bucuresti, in acest week-end. Edilul afirma ca a fost onorat de propunerea lui Orban, venita dupa ce Ionescu se pronuntase public impotriva sistemului de vot propus de Crin Antonescu. Desi l-a sustinut pe Ludovic Orban si i-a dat votul, Ionescu recunoaste calitatea de "locomotiva" pentru PNL pe care o detine Crin Antonescu. La rindul sau, seful PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru, un sustinator al lui Crin Antonescu, nu a mai prins lista din Biroul Central al partidului, fiind membru supleant, platind astfel pentru rezultatele nu tocmai multumitoare de la recentele alegeri. Sapunaru afirma ca in partid este democratie si ca fiecare delegat a avut dreptul de a sustine pe cine doreste. Cit despre alegerea in fruntea PNL a lui Crin Antonescu, Nini Sapunaru a completat ca acest lucru va intari partidul. "Trebuie mai multa ordine in partid, trebuie sa fie o asumare a raspunderii. In acest moment, prin alegerea lui Crin Antonescu, toti trag la aceeasi caruta. Am avut un congres democratic, in care lupta s-a dat intre doi prieteni, despre care sper sa ramina prieteni. Eu unul am avut cea mai grea misiune, sa aleg intre ei. Dar, i-am spus si lui Ludovic. Atunci cind voi crede ca este un presedinte mai bun decit Antonescu, il voi sustine. Eu ramin in echipa lui Antonescu, dar a fost o problema cu scorul luat de Vrancea, iar eu sint membru supleant in Birou", ne-a declarat Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea, cunoscut ca un apropiat al fostului ministru Ludovic Orban. La Congresul Partidului National Liberal, 1.083 delegati au votat proiectul lui Crin Antonescu, in timp ce 258 au fost impotriva si 13 s-au abtinut. Din delegatia de la Vrancea, Neculai Ionescu a fost singurul care l-a sustinut pe Ludovic Orban. Crin Antonescu a fost ales presedinte PNL cu 986 de voturi, in timp ce contracandidatul sau, Ludovic Orban, a strins 357 de voturi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.