Politică

Piata, Spatiile Verzi si ATOP, partea liberalilor pentru vicele Matisan

Iulia Crețu
3 mar 2010 1094 vizualizări
Fane Popa ar urma sa cistige concursul de la Administratia Pietelor, in timp ce la Spatii Verzi ar veni traseistul politic Gicu Vrancianu, actual liberal u potrivit unor surse din partid, cite o indemnizatie de la ATOP ar urma sa primeasca Eduard Lambrino sau Radu Ignat

Liberalii se pregatesc sa-si felieze cascavalul primit de la PSD in schimbul viceprimarilor. In cadrul discutiilor de la partid de zilele trecute, s-ar fi adus in discutie si lista "norocosilor" care s-ar putea alege cu cite un post caldut prin institutiile administratiei locale. Potrivit unor surse interne din partid, printre cei agreati in urma negocierilor PSD-PNL se numara consilierul judetean Eduard Lambrino, fostul consilier local in mandatul 2004-2008 Gicu Vrancianu, dar si presedintele PNL Bolotesti, Fane Popa, sau fostul director al Autoritatii Rutiere Romane, Gabriel Nedelcu. Bursa zvonurilor ii arata cu numiri la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica pe alesul PNL din Consiliul Judetean, Eduard Lambrino, dar si pe seful liberal de la municipiu, Radu Ignat. De asemenea, se pare ca unul din cele doua posturi ramase libere in urma pensionarilor sefilor de la Administratia Pietelor si Directia de Dezvoltare vor reveni, conform protocolului Oprisan-Sapunaru, tot liberalilor. Pentru concursurile respective ar invata din greu niste oameni care au tangente cu negotul si minuirea maturilor. Postul de la Piata ar fi rezervat lui Fane Popa, presedintele PNL Bolotesti, cel care s-a duelat crincen la locale pentru Primaria din localitate cu batrinul edil PSD, Stefan Sichin. Contactat telefonic, acesta a recunoscut ca stie de scoaterea la concurs a respectivului post, dar ca, deocamdata, nu stie daca isi va depune dosarul. Prin promovarea sa, PNL ar pune la Administratia Pietelor Focsani un brutar, Fane Popa detinind in comuna din apropierea municipiului o fabrica de piine pe vatra. Un alt post liber in curtea lui Decebal Bacinschi, sefia de la Directia de Dezvoltare si Servicii Publice, i-ar fi rezervat lui Gicu Vrancianu, cel care a mai maturat orasul, printr-un serviciu de salubritate externalizat, in mandatul primarului Nicolae Latcan. Ulterior sosirii lui Bacinschi la municipiu, serviciul de curatenie a fost adus in curtea Primariei. Gicu Vrancianu, "avocat alternativ" si administrator la Vrancianu Ecoservices SRL Focsani, poate fi considerat un traseist, originile sale politice fiind pierdute in negura timpului. Cert este ca in 2004, acesta a intrat in Consiliul Local Focsani dupa o invalidare a regretatului consilier Gheorghe Iorga, din partea lui Marian Oprisan, reprezentind Partidul Umanist Roman, trecind ulterior la PNG-CD si apoi la PNL. Unde este si astazi si unde a cerut sa i se dea o functie libera. O slujba la Transport Public i-ar fi pregatita si lui Gabriel Nedelcu, fostul director al Autoritatii Rutiere Romane (ARR), potrivit acelorasi surse. Acesta a fost implicat in scandalul licentelor de transport, cind ar fi fost "mingiiat" de patronii de microbuze nemultumiti de deciziile ARR. Deputatul Nini Sapunaru, presedintele PNL, nu a recunoscut ca roata de cascaval se taie si la el in partid, afirmind ca sursele din interiorul formatiunii pe care o conduce nu ar fi informate corect. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.