Politică

Primarul Bacinschi cistiga de trei ori mai putin decit sotia sa

Iulia Crețu
9 feb 2010 3799 vizualizări
Desi este greu de crezut, primarul Bacinschi nu are cel mai mare salariu din Primaria Focsani

In familia Bacinschi, primarul Focsanilor aduce de trei ori mai putini bani in casa decit sotia sa, Iulia, care este femeie de afaceri de mai bine de zece ani. Potrivit declaratiilor de avere si de interese completate pe acest an de primarul municipiului, se pare ca functia de prim focsanean nu este pe atit de banoasa pe cit ar fi un job in afaceri. In anul 2009, Decebal Bacinschi a avut venituri din indemnizatia de primar in valoare de 42.858 lei, in timp ce partenera sa, Iulia Bacinschi, a cistigat numai din salariul de la SC Rodesign SRL, un venit de 134.859 lei. De asemenea, sotia edilului scoate cistiguri frumusele si din investitii, 31.200 lei, si din activitati independente. Dupa cum a completat in declaratia de avere Decebal Bacinschi, sotia Iulia are dividente reinvestite la SC Rcc Interimex SRL "" Consoffice SRL. Desi a fost caracterizat ca fiind un an al crizei, anul 2009, pentru care a completat acum declaratia edilul, a fost putin mai profitabil decit cel din 2008. Bacinschi a cistigat in 2009 cu 1.000 de lei mai mult decit in anul precedent. Comparativ, in declaratia de avere pentru cistigurile din 2008, completata in 2009, Decebal Bacinschi a luat de la Primaria Focsani un salariu lunar de 41.787 lei. Reprezentantul municipalitatii sustine ca nu detine datorii sau conturi, nici bijuterii sau colectii de arta, dar nici masina proprietate personala. In schimb, familia Bacinschi are 3 case: un apartament in Focsani, de 65 mp, cumparat in 1983, o casa de locuit de 175 mp si o casa de vacanta de 115 mp. Constructia celor doua a inceput in anul 1998. Valoarea celor 3 proprietati ale cuplului Iulia si Decebal Bacinschi este de 300.758 lei noi (3 miliarde lei vechi). Glumind pe seama diferentelor de "incarcare" a cardului de salarii dintre el si sotie, primarul Decebal Bacinschi a recunoscut, in repetate rinduri, ca nu faci nicio afacere din functia de primar. De altfel, edilul nu are primul salariu ca marime din Primaria Focsani, fiind devansat de 16 functionari, printre care secretarul municipiului, Eduard Corhana, cu 6.500 lei/luna, si Natasa Nemes, directorul economic, care are, lunar, un venit de 7.283 lei. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.