Politică

BEJ a respins si reclamatiile PDL si cele ale PSD

Mihaela Beșleagă
3 nov 2009 1115 vizualizări
Daca pedelistii voiau indepartarea afiselor cu Mircea Geoana din sensurile giratorii, pesedistii doreau sa filmeze alegatorii in sectiile de vot speciale u de ieri, Biroul Electoral Judetean este complet Biroul Electoral Judetean Vrancea a decis ieri respingerea a doua sesizari venite, cite una, din partea PDL si a PSD.

Prima, a democrat-liberalilor, care viza legalitatea amplasarii de panouri electorale cu candidatul PSD la presedintie in trei sensuri giratorii din Focsani, a fost respinsa cu majoritate de voturi. Democrat-liberalii, care au cerut inlaturarea prismelor electorale cu Mircea Geoana din intersectii, au argumentat ca plasarea panourilor ar fi ilegala, intrucit se afla pe spatiu verde, iar social-democratii nu ar detine aviz de la Mediu si de la administratorul drumului. BEJ a solicitat, pentru solutionarea acestei plingeri, documente de la Primaria Focsani si de la organizatia judeteana a PSD. In final, contestatia a fost respinsa si cu voturile reprezentantilor PNL si UDMR, fapt care i-a iritat de democrat "" liberali. In sedinta de simbata, BEJ a respins si o cerere a social-democratilor, care doreau sa inregistreze cu camere proprii cetatenii din sectiile de votare speciale. "Biroul a respins cererea Aliantei PSD-PC, prin care ni se cerea sa ne exprimam acordul scris ca reprezentantilor aliantei in sectiile de vot speciale sa li se permita inregistrarea cetatenilor in sectii cu mijloace proprii", a spus judecatorul Viorel Voineag, presedintele BEJ Vrancea. Alte doua sesizari, venite din partea primariilor Golesti si Panciu, au fost aminate pentru a fi discutate astazi. Primarii PSD au reclamat ca reprezentantii PD-L au ocupat ilegal spatiile aflate pe domeniul public si au montat bannere fara a avea certificat de urbanism din partea primariilor. In alta ordine de idei, de ieri, Biroul s-a completat si cu reprezentantii partidelor neparlamentare, prin tragere la sorti. Este vorba despre Marin Stoica "" Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat, Constantin Gavriloiu - Partidul Romania Mare, Neculai Ionita - Partidul Ecologist Roman. Astfel, de ieri, BEJ este compus din 10 membri, plus cei trei judecatori: Viorel Voineag "" presedinte si Rodica Neagu, Mariela Dibus - loctiitori. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 3 ore, 19 minute, 3 secunde
Cum vine asta? PNL a votat in BEJ pentru mentinerea afisajului tip Coreea de Nord al lui Mircea Geoana in intersectiile din Focsani, afisaj montat pe baza unui simplu certificat de urbanism pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.