Politică

Bugetul judetului s-a rectificat pe plus cu 48 milioane lei

Mihaela Beșleagă
23 sep 2009 958 vizualizări
Liberalii si democratii din CJ s-au intrebat cit de transparent se cheltuiesc banii publici, facind referire la Festivalului Berii, pentru care s-au alocat 494.000 lei, de aproape 4 ori mai mult decit pentru Festivalului Viei si Vinului

Consilierii judeteni au votat ieri cu majoritate de voturi rectificarea bugetului judetean pentru anul 2009, pentru finantarea Consiliului Judetean si a institutiilor publice de sub autoritatea sa. Astfel, bugetul judetean a crescut cu suma de 48.040.000 lei, dintre care: 684.000 lei subventii de la bugetul de stat pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, 128.000 lei subventii de la bugetul de stat pentru finantarea subprogramului privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si asfaltarea drumurilor locale si 40.038.000 lei sume primite de la UE in contul platilor efectuate. Avind in vedere aceste modificari, bugetul a ajuns la 205.960.000 lei. De asemenea, arhitectul sef a propus retragerea sumei de 80.000 lei de la dezvoltarea infrastructurii de turism Tulnici "" Gresu "" Lepsa pentru achitarea restantei din 2008 pentru studiul de fezabilitate al Centurii de ocolire din zona de nord a Focsaniului. Consilierii judeteni nu au fost insa de acord cu toate modificarile cuprinse in buget. Liderul grupului PNL din CJ, Eduard Lambrino, a atras atentia ca exista transferuri intre subconturi care au stirnit suspiciuni privind transparenta cheltuirii banului public, dind exemplu in acest sens cotizatia care trebuie platita la Agentia de Dezvoltare Sud-Est, suma care s-a modificat de-a lungul rectificarilor bugetare de la 418.000 lei initial, la 338.000 lei in prezent. "Grupul nostru de consilieri a transmis doua materiale la care nu am primit raspuns, privind explicitarea unor capitole, cum se cheltuiesc sumele in CJ. Si la Festivalul Berii de exemplu, sumele au crescut la penultima rectificare bugetara", a spus Eduard Lambrino. Raspunsul presedintelui CJ, Marian Oprisan, a fost ca asigura de transparenta institutiei pe care o conduce si i-a transmis directorului Directiei Economice, Dumitru Dita, care a spus ca nu i-a parvenit nimic de la liberali, sa raspunda acestora. Si consilierul democrat Corneliu Negru a avut de comentat la Capitolul "Alte Servicii", spunind ca este o mare discrepanta intre sumele alocate Festivalului Berii (494.000 lei) si Festivalului Viei si Vinului (140.000 lei). Acesta s-a mai intrebat si cum sint cheltuiti banii pentru angajatul CJ la Biroul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania de la Bruxelles. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.