Politică

Merchea si-a dat demisia din functia de inspector guvernamental

Mihaela Beșleagă
12 sep 2009 1403 vizualizări
Fostul subprefect Dumnezeu Manole Merchea a dat functia guvernamentala din mina pentru revenirea la liberalii vrinceni u Merchea se intoarce si la conducerea Agentiei Domeniilor Statului


Manole Merchea se pregateste sa revina in forta in viata politica vrinceana, dupa ce in urma cu citeva zile a renuntat la functia de inspector guvernamental pe care a ocupat-o timp de citeva luni la Tirgu Jiu, in judetul Gorj. Fostul subprefect de Vrancea a demisionat pe 24 august din functia guvernamentala. Decizia primului-ministru privind incetarea, la cerere, a raportului de serviciu al lui Manole Merchea a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 0614 din 10 septembrie 2009, partea I. Motivele renuntarii la apartenenta guvernamentala sint atit de natura personala, dorul de casa invingind misiunea, cit si politica, avind in vedere ca Merchea provine din PNL, actualul partid de opozitie. "Pe 24 august mi-am dat demisia, decizia a fost cu acordul partilor. Nu am mai vrut, ceea ce este mai bine pentru toate partile. Pe de o parte a fost departarea de casa, sotia a ramas cu toate pe cap si nu era corect. Si in plus, la ce se intimpla acum in Guvern, parca nu imi mai da ghes, nu as mai fost mindru ca fac parte din echipa guvernamentala. A fost o etapa pasagera", ne-a spus fostul inspector guvernamental de Vrancea. Manole Merchea a declarat ca se va implica din nou in politica si, desi a evitat sa pronunte numele formatiunii politice in care se va inrola, a dat de inteles ca se va intoarce la colegii liberali, care l-au sustinut si pentru ocuparea functiei de subprefect. Merchea a fost nevoit sa renunte la apartenenta politica odata cu preluarea statutului de inalt functionar public, intrucit demnitatea de prefect si subprefect este apolitica, prin lege. Manole Merchea va reveni, de asemenea, la conducerea Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Vrancea, intrucit in timpul numirii sale a avut contractul suspendat. Merchea a fost numit cu detasare in 25 februarie 2009 in functia de inspector guvernamental de Gorj dupa ce a fost inlaturat din scaunul de subprefect pe care il ocupa la acea data. In aceasta functie, Merchea verifica investitiile in drumurile judetene, mai exact masura si numara gropile din drumuri, dupa cum ne-a declarat, mai in gluma, mai in serios. Impreuna cu el a fost detasat in aceeasi perioada ca inspector guvernamental si fostul prefect Dragos Mircea. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 23 ore, 22 minute, 39 secunde
Da sa stea acasa nu s-a gandit? Sa lase pe altii ca Vrancea nu a falimentat fara el! Sau e o noua masina la ADS de distrus?
, acum 739399 zile, 23 ore, 22 minute, 39 secunde
demisia nu este niciodata cu acordul partilor.........experti de ziare sau guvernamentali
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.