Politică

Primaria Jitia, în colaps financiar

Doina Ganea
4 iul 2009 1916 vizualizări
Primarul liberal spune ca banii de salarii pentru functionarii din Primarie sint pe sfirsite

Primarul comunei Jitia, Neculai Noaptes, spune ca a ajuns in situatia de a nu mai putea plati salariile functionarilor din Primarie decit cel mult un avans pe luna iulie. Potrivit edilului, acesta nu are nicio promisiune ca va primi bani macar pentru a-si plati salariatii. Neculai Noaptes crede ca singura solutie ar fi o rectificare bugetara cit mai urgenta pentru a putea beneficia de acesti bani. Primaria Jitia are nevoie lunar numai pentru salarii si cheltuieli curente de aproape 40.000 de lei. "Bugetul nostru anual si aici ma refer la veniturile proprii ajunge la 610 milioane de lei vechi. Acum nu mai avem banii de salarii pentru functionarii din Primariei decit cel mult sa dam un avans. Avem doar banii de salarii pentru profesori pina in septembrie. Avem la dispozitie numai 6.000 de lei pentru igienizarea scolilor. Ca sa facem niste proiecte nici nu poate fi vorba pentru ca avem nevoie de cofinantare si de bani pentru intocmirea proiectelor studiilor de fezabilitate. Ultimul nostru proiect a fost in 2007 si am cistigat atunci doar trei comune din Vrancea pe linia aceea de finantare. Noi aici la Jitia am cam fost lasati uitarii. Poate unde noi am tinut de Buzau ani buni si probabil ca cei din administratia locala nu prea ne considera vrinceni, ci mai mult buzoieni", ne-a declarat primarul de la Jitia, Neculai Noaptes (PNL). Declaratia de intrare in colaps a Primariei Jitia vine la doar o luna dupa ce edilul Marasestiului, liberalul Constantin Vlase a anuntat ca a intrat in incapacitate de a mai plati datoriile. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 1 ora, 37 minute, 50 secunde
610 milioane lei vechi inseamna 61000 lei noi. Adica din resurse proprii Primaria Jitia poate functiona o luna si jumatate. Pai in cazul asta fratilor nu aveti nici o justificare sa mai existati ca citeste integral
, acum 739400 zile, 1 ora, 37 minute, 50 secunde
La cata armata de oameni e in Primaria Jitia nici nu ma mira ca nu mai ajung salariile
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.