Politică

Alegerile europene, organizate la foc automat

Mihaela Beșleagă
10 iun 2009 1294 vizualizări
Principala problema a fost programul foarte condensat, multe activitati a trebuit sa le ducem la indeplinire in ultima saptamina, ceea ce a dus la anumite disfunctii , a spus presedintele Biroului Electoral Judetean

Organizarea scrutinului europarlamentar in Vrancea a pus citeva probleme membrilor Biroului Electoral Judetean, avind in vedere modificarea legislatiei electorale care a fost valabila pentru alegerile parlamentare din toamna. Principala dificultate intimpinata a fost derivata din programul calendaristic concentrat stabilit de Guvern pentru parcurgerea etapelor necesare organizarii alegerilor. Practic, presedintele BEJ Vrancea a explicat ca, activitati care in toamna se desfasurau pe parcursul a doua saptamini, acum au fost ingramadite intr-una singura. "Principala problema a acestor alegeri consider ca a fost programul foarte condensat stabilit de Guvern, foarte multe activitati a trebuit sa le ducem la indeplinire in ultima saptamina, ceea ce a dus la anumite disfunctii. Unele partide au inlocuit membri din birourile electorale chiar si in ziua votului", a spus Costica Dita, presedintele BEJ. Astfel, pe ultima suta de metri a pregatirilor pentru alegeri au fost lasate tragerea la sorti a presedintilor si loctiitorilor din birourile electorale ale sectiilor de votare, completarea sectiilor cu reprezentantii partidelor politice, iar instruirea sefilor de sectii a avut loc joi, cu doua zile inainte de alegeri. Mai mult, inlocuirile din sectii s-au produs inclusiv duminica, in ziua votului. Sesizarile privind eventuale fraude electorale au fost numeroase, pozitionind Vrancea pe locul trei intr-un top national al reclamatiilor. Toate sesizarile inregistrate la BEJ au fost trimise la Politie, pentru cercetare. Judecatorul Dita a consemnat si un plus al acestor alegeri, respectiv procesele verbale, mult mai bine realizate, care au necesitat mult mai putine batai de cap din partea membrilor BEJ si a statisticienilor. "Presedintii de sectii au fost net mai buni decit cei de anul trecut", a declarat Costica Dita, care a detinut functia de presedinte al BEJ si la alegerile parlamentare din toamna. Astazi, Biroul Electoral Central va anunta si distribuirea primelor mandate pentru europarlamentarii romani, conform datelor finale ale alegerilor. La data publicarii rezultatelor alegerii membrilor din Romania in Parlamentul European, in Monitorul Oficial, BEC si celelalte birouri electorale judetene isi inceteaza activitatea. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 4 ore, 9 minute, 45 secunde
Mai buni din ce punct de vedere, domnule presedinte?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.