Politică

Liberalii nu vor ca dosarele alegerilor sa stea in primarii

Iulia Crețu
5 iun 2009 1116 vizualizări
Partidul National Liberal Vrancea a trimis o intimpinare impotriva ordinului prefectului transmis primariilor, referitor la depozitarea in imobilul acestora, dupa incheierea procesului de votare, a urnelor de vot din sectiile de votare cu documentele votarii.

Potrivit adresei nr. 9.033 din 3 iunie 2009 de la Prefectura Vrancea, urnele vor contine "dosarele cuprinzind rezultatele votarii, precum si toate materialele utilizate in procesul electoral, cu exceptia stampilei de control in sediul primariilor, intr-o incapere sub paza in conditii de maxima siguranta". Liberalii spun ca acest ordin al Ralucai Dan ar incalca prevederile art. 19 din Legea nr. 33/2007, pentru ca ar transfera responsabilitatea pina la predarea la BEJ a tuturor materialelor folosite in procesul electoral, de la biroul electoral al sectiei de votare, respectiv presedinte, loctiitor si membri, la institutii sau persoane neprevazute in lege cu astfel de responsabilitati : primarii, politie, politia comunitara, etc., pe perioada depozitarii lor in primarii. "Prin urmare distingem din dispozitia in discutie, ca pe perioada de la predarea de catre presedintele BESV, la seful pazei ( IPJ / Politia Comunitara ), raspunde persoana desemnata conform protocolului, ceea ce inseamna ca la prezentarea cu urna cuprinzind rezultatele votului la BEJ, raspunderea pentru integritatea materialelor reprezentind rezultatul votarii, va fi impartita intre presedintele BESV si seful pazei respective", dupa cum sustine presedintele PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru. Totodata, liberalii afirma ca prin aceasta hotarire a prefectului se creaza posibilitatea fraudarii alegerilor. "Cunoscind amplasarea unor sectii de votare in sate la distante semnificative de resedinta comunelor, reprezinta realmente o problema dificila transportul unei urne cu dimensiunile cunoscute, intr-un mijloc de transport adecvat si sigur, pentru aceasta actiune", mai spun liberalii. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 3 ore, 30 minute, 25 secunde
Da , nu e bine sa stea dosarele in primarii. In schimb e bine sa iei bani de la PSD pe "proiecte", e bine sa trimiti bani numai in comunele cu primari liberali, e bine sa dai in presa sondaje false, e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.