Politică

Raluca Dan il da pe mina Parchetului pe primarul liberal din Mera

Mihaela Beșleagă
29 mai 2009 1113 vizualizări
Prefectul ameninta cu plingeri penale primarul si secretarul din Mera, dar edilii se apara spunind ca nu pot retroceda terenurile din cauza anchetei penale care vizeaza impartirea paminturilor

Prefectura a fost luata ieri cu asalt, din nou, de mai multi tarani din Mera, care au venit cu jalba in protap, pentru ca nu au fost pusi inca in posesie. Prefectul Raluca Dan a hotarit, in urma audientei cu satenii, ca pe 2 iunie sa participe la sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar. Oamenii sint nemultumiti de faptul ca nu sint pusi in posesie desi beneficiaza de hotariri emise de Justitie si de Comisia Judeteana de Fond Funciar, care obliga autoritatile locale sa treaca la scrierea titlurilor de proprietate. In urma cu doua saptamini, Prefectura l-a sanctionat pe primarul Ion Sticlaru cu 15.000 lei si pe secretarul comunei, Marioara Serban, cu 10.000 lei, pentru neducerea la indeplinire a punerii in posesie. "Vom face o intilnire la Mera. Vom face sedinta pe loc. Daca primarul nu va dori, din rea credinta, sa duca la indeplinire niste acte administrative, deja avem o problema institutionala. îi voi face plingere penala pentru abuz in serviciu. Nu sint de acord ca cineva sa se joace cu Institutia Prefectului. Nici primarul si nici secretarul nu sint pe mosia proprie la Primaria Mera si o sa facem de asa maniera sa inteleaga aceste lucruri", a atras atentia prefectul. Alaturi de aceasta, la Mera se vor deplasa, pe 2 iunie, specialisti Directiei Silvice si Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, care vor acorda asistenta de specialitate Comisiei Locale.


Urmarirea penala impiedica punerile in posesie


Pe de alta parte, insa, primarul se apara, spunind ca este impiedicat de Parchetul Focsani sa puna oamenii in posesie, intrucit s-a inceput urmarirea penala a celor din Comisia locala si, implicit, a cetatenilor care au obtinut reconstituirea. "Sint de acord sa pun in posesie, cu cea mai mare placere, dar singura piedica este inceperea urmaririi penale, despre care am fost instiintati la trei zile dupa aprobarea hotaririi de la Prefectura. In acest sens, Comisia locala a cerut suspendarea hotaririi nr.15/2009 pina la solutionarea urmaririi penale. N-as vrea sa continui o ilegalitate, care s-a facut pina acum pe Legea 1", ne-a spus edilul liberal Ion Sticlaru. Primarul afirma ca, desi a facut toate demersurile pentru obtinerea documentelor, planuri si harti cadastrale, pentru verificarea dreptului la proprietate, acestea nu au putut fi puse la dispozitie din pricina anchetei in curs. Din cele 550 de dosare depuse de sateni pentru obtinerea dreptului de proprietate, 160 au fost validate la judet. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 6 ore, 3 minute, 29 secunde
Ralucuta are probeme cu capul! Cum sa se faca retrocedari cucoana, pe ce baza ? Daca taranii vin cu declaratii scrise de martori (asa zisii martori) precum ca stiu ei ca acum cativa zeci de ani erau citeste integral
, acum 739400 zile, 6 ore, 3 minute, 29 secunde
Nu ma mira ca Raluca Are creierul cat nuca ! Cand o minte cat un ou, Pusa-n craniul unui bou, Ne conduce,vai de noi ! C-am votat ca niste boi !
, acum 739400 zile, 6 ore, 3 minute, 29 secunde
Te pui cu muierea ? Cand ajunge ea imparateasa si nici creierul n-o prea ajuta...
, acum 739400 zile, 6 ore, 3 minute, 29 secunde
Te pui cu muierea ? Cand ajunge ea imparateasa si nici creierul n-o prea ajuta...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.