Politică

PSD si PD-L sint impreuna si la Vrancea

Iulia Crețu
5 mai 2009 1958 vizualizări
Ieri, la sedinta Coalitiei de la Bucuresti, s-a legat unirea de la Vrancea dintre PD-L si PSD u Trasculescu spune ca nu e nici multumit, nici nemultumit de ceea ce-i revine u vicepresedintele Gheorghe Flutur explica taraganarea prin ura din campanie dintre cei doi parteneri

Protocolul PD-L-PSD de la Vrancea a fost parafat in sedinta Coalitiei de ieri de la Bucuresti, dupa patru luni in care anumiti lideri politici au sperat la ruperea parteneriatului. Potrivit declaratiilor vicepresedintelui PD-L, Gheorghe Flutur, "s-a rezolvat si la Vrancea". "Mai sint discutii pe ultima suta de metri la Teleorman si la Vaslui. Pina saptamina viitoare sint convins ca se va rezolva", a sustinut ieri Flutur. Seful PD-L Vrancea, deputatul Alin Trasculescu, a recunoscut ca s-a finalizat negocierea politica si a concluzionat: "probabil ca sint si nemultumiti dupa semnarea protocolului", fara a nominaliza persoane anume. Trasculescu a fost rezervat in a dezvalui ce institutii cistiga partidul sau si ce anume pierde, desi la acest capitol este de inteles ca pica intelegerea de la Consiliul Local Focsani. Aici unde "Alianta pentru Focsani" s-a straduit sa para sudata la sedinta de saptamina trecuta, unde PSD si Prefectura au facut franjuri incercarea de alegere a viceprimarilor municipiului. "S-a discutat in Coalitie si apoi ne-am intilnit si s-au impartit. A venit si dl Oprisan. PSD a ales primul. Eu nu pot fi nici multumit, nici nemultumit, sint presedintele partidului. Vom vedea ce vom face", ne-a declarat pe un ton nu tocmai incintat Alin Trasculescu. De cealalta parte a baricadei, presedintele PSD, Marian Oprisan, a tinut sa mentioneze din nou ca "negocierea nu a fost ca la piata". Asta desi de patru luni Vrancea figureaza intre ultimele judete unde protocolul nu a fost functional din motive de lipsa de comunicare si de evitare de intilnire intre parteneri. "Din evaluarile pe care le va face Prefectura vor reiesi institutiile care revin PSD", a declarat Oprisan, amestecind prefectul apolitic in treburile de partid.


"Sa nu uitam ca au fost adversari, chiar puternici"


Vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur ne-a explicat de ce protocolul s-a parafat atit de tirziu la Vrancea. De altfel, duminica s-a semnat intelegerea de colaborare si la Dolj. Pe lista de urgente a liderilor centrali ai democrat-liberalilor si ai social democratilor au ramas totusi Teleorman si Vaslui. "Sa nu uitam ca PSD si PD-L Vrancea au fost adversari, chiar puternici, in campania electorala. Protocolul s-a transat si e in regula din punctul de vedere al PD-L-PSD. S-au inteles de la solicitarea noastra anuntata saptamina trecuta si au venit la discutii", ne-a declarat Gheorghe Flutur. Seful CJ Suceava este optimist si nu crede ca protocolul la nivel judetean va "crapa" pina la finele mandatului acestui Guvern. Desi ambii lideri locali au evitat sa enumere institutiile care le revin se pare ca acestea sint cele vehiculate initial. Astfel, se pare ca PSD are Directia de Sanatate Publica, in timp ce PD-L va avea Casa de Asigurari de Sanatate. Directia de Finante revine social democratilor, in timp ce Agentia Nationala de Imbanatatiri Funciare ramine in portofoliul democrat-liberal. PD-L are ITRSV-ul, dar si Inspectoratul Scolar. Directia Silvica si Directia Sanitar Veterinara merg in partea PSD. Directia de Cultura si Directia Agricola ar reveni, potrivit primelor intelegeri din protocol, PD-L-ului. Pina la urma, se pare ca la Bucuresti s-a transat si ceea ce se intimpla la Consiliul Local Focsani, acolo unde PD-L si PSD isi vor numi curind viceprimarii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 10 minute, 31 secunde
Oare pe cine va freca zilnic de-acum incolo la cap prefectoreasa ?
, acum 739400 zile, 2 ore, 10 minute, 31 secunde
Curat constitutional, nenicule! Hai la Milcov cu grabire, sa-l transam dintr-o privire.
, acum 739400 zile, 2 ore, 10 minute, 31 secunde
PDL Vrancea si-a semnat condamnarea.Ei vor fi cei ce vor deconta toate tampeniile actualei guvernari.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.