Politică

Protopopul Cobzaru si preotul Rauta au facut sluj in fata baronului

Daniel Garleanu
11 nov 2008 2964 vizualizări
Marian Oprisan a semnat ieri, de fata cu presa, un protocol prin care CJ aloca inca un milion de lei pentru Catedrala din Focsani

Ieri, Consiliul Judetean a alocat inca 1.000.000 lei (10 miliarde de lei vechi) pentru continuarea lucrarilor la Catedrala "Cuvioasa Parascheva" din buricul tirgului. In acest sens, presedintele CJ, Marian Oprisan, a semnat protocolul de finantare cu parohul Florentin Rauta si protopopul Nicolae Cobzaru. "Eu, Marian Oprisan, nu mi-am facut decit datoria pentru ca banii sint ai contribuabililor judetului", a declarat Oprisan. Cele doua fete bisericesti au avut numai cuvinte de lauda la adresa baronului, dar si a candidatilor PSD la parlamentare. "Multumim dlui presedinte si celorlati oameni de frunte si de nadejde de linga dinsul. Dupa un an de efort sustinut, se vad rezultate si este laudabil. Sinteti un sacerdot fara reverenda", l-a magulit pe Oprisan preotul Florentin Rauta. "Aceasta este inca o pagina de istorie pentru orasul nostru, zidurile catedralei cresc cu ochii, datorita contributiei dvs. Numele lui Marian Oprisan va fi la loc de cinste in Pisania catedralei, pentru ca v-ati ingrijit de Casa lui Dumnezeu", au fost si cuvintele de multumire ale protopopului Cobzaru catre baron. Acesta i-a asigurat ca pina in 2012, anul in care isi incheie mandatul, Catedrala va fi finalizata si a aproximat ca mai este nevoie de inca 130 de miliarde de lei vechi, bani care vor veni tot prin intermediul CJ. Si Manastirea Lepsa este in planurile presedintelui PSD Vrancea, care, spune el "va fi cel mai important obiectiv atit pentru atractie turistica cit si loc de pelerinaj pentru ortodocsi". Cind a fost intrebat daca aceasta masura are iz electoral, baronul a afirmat ca "in aceasta aula nu fac politica", insa ulterior nu a scapat prilejul de a ataca guvernarea de dreapta, care "n-a facut nimic bun in ultimii patru ani". Deci, pe sistemul "eu nu zic, dar spun" asteptam sa vedem ce se va intimpla bun dupa aceste alegeri din 30 noiembrie. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.