Politică

Previziuni stravezii pentru scena politica locala

Corneliu Condurache
10 iun 2005 797 vizualizări
Gata, am inceput sa ma prind!

Gata, am inceput sa ma prind! Unii mi-ar putea reprosa ca mai greu, dar asta e! Ca sa evite un circ precum cel care s-a petrecut recent prin justitia romana, si l-am putut cu totii admira, cu Mischie, Iacubov si Sechelariu, retinuti cu tam-tam si transmisii in direct la televiziuni ca mari infractori si eliberati mai apoi cu aura de eroi, cei din Vrancea au ales o alta solutie. Sa nu-l deranjeze defel pe baron - atunci cind nu-l sprijina, cum au facut-o nu demult stimabili consilieri din PNL, PD si PC in Consiliul Judetean, sau taie panglici cu el de mina cum a "comis-o" prefectul Oprea - ci sa cam incerce, de fapt, sa conserve acelasi sistem construit de acesta, numai ca pe ici pe colo cu semn schimbat. Mi se parea atunci cind s-a schimbat puterea si in Vrancea - pe unde s-a intimplat acest fenomen efectiv - ca acei care au preluat-o n-au fost in stare, ori nu s-au trudit macar sa-si faca un plan cu tactica si strategie de abordare a "bataliei". Acum imi dau seama: multe indicii par a arata ca au avut si-l au pe acesta. De a schimba in favoarea lor "cuceririle" lui Oprisan. Insa peste toate si pe cit n-a functionat "coalitia" in judet (sau in orice caz, a facut-o de tot risul) perspectivele se ivesc la orizont a fi si mai sumbre. Daca la nivel central este destul de vizibila declansarea "ostilitatilor" intre PNL si PD, ele nu vor intirzia sa se manifeste in curind, daca nu cumva acest lucru a si debutat, si-n judetul nostru. La desfasurarea asta de forte mai trebuie musai adugata si batalia intre taberele din filiala locala a liberalilor, devenita in ultima vreme destul de vizibila, unde se ascut cutitele pentru alegerile interne ce sint in pregatire. Astfel putem creiona deja un tablou destul de gri in sinul unei aliante care da multe si consistente semne ca functioneaza numai pe hirtie. In aceste conditii ne putem astepta in continuare la sovaieli si tremurat de pixuri cind e vorba sa fie intr-adevar deranjat in vreun fel Oprisan, dar si la incercari si mai zgomotoase ale acestuia de a se vopsi victima abuzurilor politice ale noilor puternici ai zilei. Plusati-le acestora aprigele cotonogeli intre cei susamintiti din PNL si pe cele dintre PD si PNL, dar si vinzarile fara scrupule ale PC si puteti estima ce urmeaza pe scena politica locala in perioada care vine. Tare mai incep sa aduca intimplarile de acum cu alea din perioada 1996-2000!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.