Politică

Scandal cu repetitie in CL Pufesti

Mihaela Beșleagă
30 sep 2008 909 vizualizări
A doua tentativa de inlaturare a viceprimarului PD-L Costel Neghina a esuat ieri Dupa mai bine de trei ore de discutii aprinse, asezonate cu injurii si cu declaratii pe ton ridicat, consilierii locali din Pufesti nu au ajuns la nici o concluzie privind inlaturarea viceprimarului democrat-liberal Costel Neghina.

Cei sase consilieri PNL si PNGCD care au initiat singurul proiect de hotarire de pe ordinea de zi, prin care se dorea debarcarea vicelui, au contestat sistemul de vot propus de gruparea PSD - PD-L din Consiliul Local, care, in opinia contestatarilor, nu ar fi fost pe deplin secret si ar fi impus un control asupra celor care ar fi votat pentru inlaturarea viceprimarului. "Dupa 3 - 4 ore de scandal, in care ne-am certat, a fost un haos total, s-a suspendat la un moment dat sedinta, apoi s-a revenit, nu am fost de acord cu sistemul de vot. Noi am vrut sa votam prin vot secret prin barare Da sau Nu, dar ei au vrut prin scris Da sau Nu, ca sa poata sa depisteze cine ii vinde", a precizat consilierul local liberal Neculai Radu. Pentru ca aceasta sedinta a avut aceeasi soarta ca si cea de acum o luna, consilierii PNL si PNGCD persevereaza, fiind hotariti sa il dea jos pe vice, de aceea vor introduce acest punct si pe ordinea de zi a sedintei urmatoare. Gruparea liberal-PNG-ista a hotarit ca peste doua saptamini sa initieze o campanie de stringere de semnaturi pentru a-l debarca de la cirma Pufestiului si pe primarul social-democrat Maricel Nitu. Edilul declara ca electoratul si-a exprimat deja optiunea prin vot si crede ca "revolutionarii" nu stiu sa piarda in competitia reprezentata de alegeri. "Sincer nu stiu ce au cu mine si nu stiu pina la urma ce vor, oricum, nu vor binele comunitatii daca o vor tine asa non-stop. In doua saptamini vor sa faca referendum, nu am nici un stres, nu am de ce sa ma tem, pina la urma functia de primar e sezoniera. In momentul in care am fost alesi a fost pentru a-i ajuta pe oameni, sint multe probleme care trebuie rezolvate, dar pe ei ii intereseaza numai demiterea vicelui si a primarului", afirma edilul Maricel Nitu. Consilierii liberali si PNGCD au motivat dorinta de inlaturare a viceprimarului prin faptul ca acesta nu este un bun gospodar si ca a facut alianta cu PSD-ul pentru a forma un grup de interese in cadrul Primariei. Primarul Nitu dezminte aceasta teorie a conspiratiei si spune ca vicele PD-L a fost propus si ales pe criterii de competenta. Se asteapta ca apropierea campaniei electorale sa "ascuteasca" disensiunile din sinul CL Pufesti, alcatuit din 13 consilieri: 5 PSD, 4 PNL, 2 PD-L si 2 PNGCD. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.