Politică

Vin banii pentru fostii viceprimari PSD si PD-L

Nicoleta Cristea
24 sep 2008 728 vizualizări
Fostii viceprimari din Negrilesti si Timboiesti au cistigat in parte procesele intentate consiliilor locale. Ieri, instanta de judecata a Tribunalului Vrancea a admis in parte cele doua cereri ale lui Vasile Lungu, fost viceprimar PSD in Negrilesti, si al Danielei Mihalcea, fost viceprimar PD-L in Timboiesti, si a dispus obligarea piritilor la plata drepturilor banesti cuvenite in perioada in care au fost suspendati din functiile mai sus mentionate.

De asemenea, hotaririle consiliilor locale in urma carora cei doi au fost suspendati au fost anulate. Atunci cind au introdus actiunile, cei doi au solicitat si reintegrarea in posturi, lucru imposibil de redat de catre instanta, intrucit intre timp functiile au fost ocupate pe drept de alte persoane, in urma alegerilor. Astfel, acest capat de cerere a fost respins ca fiind ramas fara obiect. Daniela Mihalcea, actualul primar PSD-ist al Timboiestiului, a dat in judecata Consiliul Local din comuna pentru a obtine salariul pe o luna aferent functiei de viceprimar, pierduta inainte de expirarea duratei normale a mandatului. Hotarirea Consiliului Local a fost luata pe 1 mai 2008, dupa ce PD-L, partidul cu care Mihalcea isi cistigase functia, a anuntat ca aceasta si-a pierdut calitatea de membru. Intre timp, aceasta a trecut la PSD si a cistigat alegerile pentru functia de primar, in defavoarea fostului edil Maricel Alexandrescu, cu care se avea precum soarecele cu pisica. Pe de alta parte, Vasile Lungu, fost PSD-ist si actual PNL-ist, vrea banii care i se cuvin cit timp a fost privat de functia obtinuta la alegerile din 2004. Lungu a fost dat afara din PSD pe 28 ianuarie, iar in aprilie a fost data hotarirea de consiliu local prin care s-a dispus suspendarea sa din functie. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.