Politică

Microbuzul elevilor a carat spectatori la Focul Viu

Valentin Muscă
8 sep 2008 1689 vizualizări
Primaria Andreiasu a folosit microbuzul la transportul copiilor si adultilor amatori de folclor u in rest, Festivalul Focul Viu a fost un bilci ieftin

Microbuzul Scolii Andreiasu de Jos a fost extrem de util edililor din comuna vrinceana, la bunul mers la Festivalului Folcloric de la "Focul Viu", desfasurat ieri. Spectatorii, copii si adulti, au fost adusi pe platoul unde s-a organizat manifestarea folclorica atit cu microbuzul repartizat anul trecut unitatii de invatamint, cit si cu alte vehicule aflate in administrarea Primariei. Desi ministrul Cristian Adomnitei a declarat in repetate rinduri ca microbuzele sint doar pentru transportul elevilor si nu trebuie utilizate in alte scopuri, nemaivorbind de unele cu tenta electorala, la Festivalul de la Andreiasu de Jos vehiculul a stat parcat chiar linga scena, fiind in vazul tuturor. Seful Inspectoratului Scolar, liberalul Iordache Bostan, a ramas mirat cind a auzit ca primarul Ionel Budeanu a folosit microbuzul la festival, desi edilul din Andreiasu ii este coleg de partid. "Nu mi-au cerut acordul, nici nu am stiut ca vor sa-l foloseaca pentru asa ceva. Fiind si vacanta, nu zic ca e rau ca au dus copiii.. insa microbuzele sint date doar pentru transportul elevilor, lucru pe care dl ministru l-a subliniat de mai multe ori. Primariile se gindesc ca au anumite cheltuieli cu motorina, soferul, asa ca il mai folosesc si la alte lucruri, desi nu este voie... Microbuzele sint in proprietatea Ministerului, in administrarea Primariei, beneficiar fiind insa scoala", ne-a spus inspectorul Bostan. Nu a fost singurul microbuz al elevilor prezent la Andreiasu, dintr-unul galben coborind chiar artistii... Cit despre festival, acesta s-a cam transformat intr-un bilci electoral, artista Ana-Maria Botezatu, care a prezentat spectacolul, neuitind sa aminteasca insistent ca evenimentul "a fost organizat de dl deputat Nini Sapunaru", prezent la manifestare, in primele rinduri. Alaturi de acesta au mai fost prezenti primarii PNL Valerica Zamfirescu de la Slobozia Bradului, Neculai Noaptes de la Jitia, Raduta Macovei de la Reghiu, Ion Bucur de la Brosteni, dar si directorul Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea, Mihai Copaci, Andrei Stefanache, fostul sef al organizatiei PNL Odobesti si consilierul judetean Catalin Kanty Popescu. Anuntat oficial pentru orele 11.00, la Focul Viu festivalul a inceput abia spre ora 13.00, nu la Focul Viu, ci in Poiana Frumoasa de linga Andreiasu de Sus, la 2 kilometri mai sus, pe un drum desfundat. Una peste alta, festivalul electoral de la Andreiasu de Jos a dat tonul manifestarilor electorale pentru alegerile parlamentare din 29 noiembrie 2008 si a aratat ca doar cu 2-3 festivaluri se spera in cistigarea vreunui colegiu. La manifestarea de la Focul Viu au participat peste 2.000 de vrinceni. Tot ieri, manifestari folclorice s-au desfasurat si in comuna liberala Homocea, dar si la Nereju, unde Vestivalul "La Muchia Bradului" a fost organizat de social- democrati. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.