Politică

CL Focsani, impartit intre mosieri, bancheri si... modesti

Iulia Crețu
16 iul 2008 1572 vizualizări
Desi scrise de saptamina trecuta, declaratiile de avere si interese ale democratilor au aparut pe site-ul municipalitatii abia ieri u social-democratul Liviu Oloeriu spune ca si-a scris declaratia inca din iunie, in timp ce pe site apare cea din mandatul trecut u democratii oscileaza de la nasul bun pentru afaceri al lui Mugurel Malureanu, la modestia» fostului "general" Popoiu

Ieri au mai aparut pe site-ul Primariei Focsani declaratiile de avere ale consilierilor democrati si a liberalului Romeo Postelnicu. Din cele completate de alesii municipali aflam ca unii se pricep la afaceri si scot an de an sume frumusele din investitii la bursa sau din agricultura, cum este cazul democratilor Mugurel Malureanu si Alin Trasculescu, dar si cel al liberalului Romeo Postelnicu, in timp ce altii traiesc numai din salarii si au de returnat datorii prin banci, cum este cazul lui Danut Popoiu sau al lui Nicu Tanase. Desi democratii si-au scris aceste declaratii in timp util, fiind datate 8 iulie, ele au aparut pe site abia ieri. De altfel, social-democratul Liviu Oloeriu i-a tras la raspundere pe functionarii comozi ai Primariei dupa ce acesta figureaza pe www.focsani.info cu declaratia din mandatul trecut, desi consilierul depusese la Serviciul Administrativ una noua, datata 29 iunie 2008. Se pare ca angajatii Primariei au cam uitat de prioritatea inregistrarii acestor acte, cu toate ca este vorba de reprezentantii cetatenilor municipiului. Printre cei mai prosperi consilieri din acest mandat se numara democratul Mugurel Malureanu, cel care are conturi de 350.000 lei la banci, plasamente bune la bursa, 10.000 RON, cistiguri din subinchirieri, 96.000 lei, dar si investitii la firme precum Palcom, Avicola, Bere Azuga, Rompetrol sau Transgaz. De asemenea, in topul celor mai avuti de la CL se numara si liberalul Romeo Postelnicu, un adevarat "boier", daca este sa ne luam dupa mosiile sale in casa si terenuri agricole de la Cirligele, la care se adauga si apartamentul din oras. Din viticultura acesta scoate 20.000 lei pe an. La care se adauga venituri din drepturi de autor, 7.000 lei, investitii, 5.000 lei, salarii de profesor universitar, 60.000 lei si salariul de jurist de la CEC al sotiei sale, de 18.091 lei. Si daca tot aduna, Postelnicu trebuie sa si dea inapoi creditul de 25.000 euro contractat la Volksbank. Si vicele Alin Trasculescu se lauda cu un salariu de 39.423 lei ca sef reprezentanta RAR, la care se adauga si partile sociale de la cele doua firme la care este asociat, SC TSGM Dollar Prod SRL, 6 parti, si SC Alpyma Star SRL, 10 parti. Si acesta are rate la Banca Tiriac.


"Generalul" Popoiu e din categoria "modesti"


Printre cei ale caror declaratii de avere si de interese sint pline de linii in loc de diferite completari, adica sint din categoria "modestii" din CL, se numara fostul general al scolilor, Danut Popoiu, care este si unul dintre cei mai cunoscuti meditatori ai judetului, in calitatea sa de profesor de matematica. Acesta are un apartament in oras, un autoturism Opel si datorii de 18.000 euro pina in 2020 la Banca Transilvania. Nici declaratia lui Adrian Colin nu e mai consistenta. Consilierul democrat aflat la primul mandat are doua terenuri cu vie si arabil la Urechesti, un apartament in Focsani si este asociat la o firma de calculatoare de unde ia 840 lei. In schimb, Nicu Tanase a incurcat functiile in declaratia sa de avere. In loc sa o treaca pe cea de consilier local, acesta si-a notat functia de inspector la Autoritatea Rutiera Romana. Despre reprezentantul CL la CA CUP aflam ca are un teren la Suraia, unul la Soveja, o masina frantuzeasca si datorii la BCR pentru Peugeotul nou din parcare. Nicu Tanase bifeaza la venituri indemnizatia de la CUP, 3.896 lei, retributia de examinator de 4.478 lei, salariul de inspector RAR de 22.800 lei, la care se adauga si contributia sotiei, angajata la APIA, de 19.200 lei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.