Politică

Primarul Vladescu: Am dormit in patul meu!

Iulia Crețu
18 iun 2008 1488 vizualizări
Primarul reales ii sfatuieste pe contestatarii din satul Fetesti sa se duca la munca, ca s-a facut timpul de ... prasit u contracandidatul lui Vladescu, pesedistul Costel Mateiu spune ca nu el a instigat oamenii si ca acestia il sustin de buna voie

Scandalul electoral din comuna Cimpuri este departe de a se fi stins. Contestatarii primarului reales, democratul Dumitru Vladescu, s-au adunat si ieri in fata Caminului Cultural din localitate pentru a manifesta si pentru a cere reorganizarea alegerilor. Sustinatorii lui Costel Mateiu au mobilizat in comuna de la munte din nou fortele de ordine, de la Focsani fiind detasati politisti, jandarmi, dar si mascati de la Detasamentul de Interventie Rapida. Ieri se adunasera peste 100 de persoane, majoritatea din satul Fetesti, si pentru ca soarele dogoritor isi facuse simtita prezenta, oamenii au ales sa scandeze la Caminul Cultural. Acolo unde edilul democrat, pe care acestia nu-l mai vor, le-a dat voie sa intre inauntru. "Din partea mea pot sta acolo pina la urmatoarele alegeri din 2012. Ei nu au gospodarii, nu au de muncit, nu au de prasit pamintul. Nu vreau sa ii conving eu sa mearga acasa, vreau sa se convinga singuri de minciunile fratilor Mateiu. Costel Mateiu, cel care a pierdut in fata mea, nu are cum sa ii mai instige atit timp cit mie mi-a venit validarea in functia de primar. Daca au venit sa ma huiduie, sa arate mesaje contra mea, a fost alegerea lor. Eu i-am reprezentat pina acum si ii voi reprezenta si in urmatorii patru ani in calitate de primar", ne-a spus Dumitru Vladescu, primarul reales si contestat de o parte din satenii din satul Fetesti. Acesta a declarat ca PSD-ul nu a avut cistig de cauza in urma contestatiei rezultatelor alegerilor, Biroul Electoral Judetean Vrancea respingind cererea partidului lui Costel Mateiu. Cit despre zvonurile legate de teama primarului de a se intoarce in comuna sa, Vladescu a spus ca a dormit in patul lui de acasa si nu la sectia de Politie, asa cum se vorbea ieri. "Am dormit in patul meu, nu in alt pat! Nu imi este teama sa vin acasa, oamenii m-au votat. Nu toti impartasesc opinia celor din Fetesti. Ei traiesc numai din ajutor social si din cersit. Le-am dat de munca la Legea 416 si isi fac treaba bine. Dar acum au fost instigati de PSD si de Costel Mateiu, acestia ducind o campanie murdara de la cap la coada. Daca ei vor sa stea la Caminul Cultural, eu ii las unde vor ei sa stea", ne-a mai spus Dumitru Vladescu. In ciuda faptul ca edilul de la Cimpuri a spus ca nu se teme de furia oamenilor, gurile rele declara ca primarul reales ar sta mai mult pe la Panciu, pina se vor calma spiritele.


Mateiu spune ca oamenii scandeaza de buna voie


Cit despre pesedistul Costel Mateiu, despre acesta se spune ca ar fi investit peste 100.000 RON (un miliard de lei vechi) in campania electorala. Bani care au fost imprumutati de la diverse persoane, printre care si de la niste camatari din Galati. Acum, ca votul s-a incheiat, oamenii cu banii isi vor imprumutul inapoi. Zvonurile sint insa infirmate categoric de Costel Mateiu care adauga faptul ca nu a tinut cont la banii bagati in campania electorala. Acesta spune ca nu i-a instigat pe oameni si ca i-a sfatuit sa plece acasa pentru ca stind in strada nu rezolva nimic. Costel Mateiu mai spune ca democratul nu a inteles ca oamenii nu il mai vor si tine cu dintii de functie. Pesedistul acuza si el si spune ca pe listele cu oameni care ar fi trecut pe la vot se numara si cimpureni care sint de ani buni in strainatate si nu aveau cum sa puna stampila la alegerile de duminica. "Domnul primar a dus o campanie murdara. Mi-a jignit familia! Oamenii s-au strins iar la scandeze, eu le-am spus ca stind in strada nu rezolva nimic si sa mearga acasa. Nu ma deranjeaza ca a cistigat, insa oamenii au venit la mine si m-au luat pe sus si mi-au spus ca s-au furat voturi. Eu, tot ce am facut in comuna, am facut pentru binele lor. Il anunt pe domnul primar Dumitru Vladescu ca in 6 luni nu va mai ocupa aceasta functie. Eu, ca si consilier local, voi avea dreptul sa ii controlez actele si sa ii descopar toate neregulile", ne-a spus si Costel Mateiu, de la PSD. In Consiliul Local Cimpuri inca nu s-au stabilit aliantele. Cum atit PSD, cit si PD-L au cite 6 consilieri, decizia inclinarii balantei sta la PNL care a cistigat un singur post de ales comunal. Potrivit declaratiilor lui Costel Mateiu, liberalul inca nu s-a decis cu cine va "juca" pentru urmatorii patru ani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.