Politică

Lamuriri asupra Ordinului 92 al ministrului Muncii

Iulia Crețu
21 feb 2008 714 vizualizări
Urmare a numeroaselor întrebari formulate de agentii economici, reprezentantii Partidului National Liberal Vrancea aduc citeva lamuriri cu privire la Ordinul ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse nr. 92/2008, prin care se detaliaza atit veniturile brute realizate în bani, cit si cele în natura.

Aceste categorii de venituri se regasesc in codul fiscal, fara a aduce nimic nou fata de prevederile legale deja existente. "Baza de calcul a contributiei datorate de angajator a ramas aceeasi, respectiv obligatia de plata a CAS in cotele prevazute de lege calculate asupra fondului total de salarii pina la plafonul de 5 salarii medii brute pe economie. Acest lucru a condus la incalcarea principiului contributivitatii consfintit de art. 21 alin.(3) potrivit caruia «contributia de asigurari sociale datorata de angajatori reprezinta diferenta dintre nivelul cotelor de contributii de asigurari sociale stabilite diferentiat, in functie de conditiile de munca, prin legea anuala a bugetului asigurarilor sociale de stat, si nivelul cotei contributiei individuale de asigurari sociale»", se arata intr-un comunicat de presa al PNL Vrancea. Aceste venituri constituie baza de calcul a punctajului avut in vedere la stabilirea pensiei, ceea ce conduce la cresterea pensiei cuvenite contribuabilului. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.