Politică

Liberalii lucreaza la o noua strategie de dezvoltare a judetului

Mihaela Beșleagă
18 feb 2008 929 vizualizări
Proiectul, care se va concretiza in citeva saptamini, vrea sa puna accent pe specificul vrincean, caracterizat in principal prin potentialul viticol u Romeo Paul Postelnicu a criticat lipsa de viziune si de aplicabilitate la realitatile vrincene a actualei strategii de dezvoltare

Vrancea este printre ultimele judete privind dezvoltarea economica si sociala, de aceea este nevoie de realizarea unui plan strategic coerent si aplicat pe realitatile judetului pentru dezvoltarea potentialului vrincean, crede Romeo Paul Postelnicu, vicepresedinte PNL Vrancea. El a spus ca liberalii vrinceni lucreaza la un astfel de proiect de dezvoltare, care urmeaza sa se concretizeze in scris in citeva saptamini, si ca asteapta colaborarea si a altor partide. "PNL-ul lucreaza in prezent la o asemenea strategie de dezvoltare, sint si eu implicat, speram ca in citeva saptamini sa fie pusa pe hirtie. Facem apel si la celelalte forte politice, dar si la cetateni, pentru a contribui si a contura impreuna o asemenea strategie, ca indiferent cine va guverna la nivel local sa aiba in vedere aceste obiective asumate", a afirmat vicepresedintele PNL Vrancea, Romeo Paul Postelnicu. Acesta a criticat modul in care a fost realizata actuala strategie si felul in care au fost gestionate lucrurile in ultimii ani. "Nu a existat o viziune, de aceea Focsaniul este asa cum este. Nu au venit investitori pentru a aduce fonduri in bugetele locale si pentru a crea noi locuri de munca, au fost doar interventii la bugetul statului, bani care au fost cheltuiti cu rost sau fara rost. Strategia nu a fost scrisa de oameni care au vrut cu adevarat dezvoltarea judetului, ci de oameni care au primit niste bani ca sa scrie o asemenea lucrare", a spus Postelnicu. El a mai afirmat ca strategia a fost una sablon, care nu a tinut cont de specificul judetului si a dat exemplul unor localitati similare Focsaniului, care au cunoscut o dezvoltare vizibila, fiind mai atractive pentru investitori, cum ar fi Piatra Neamt, Suceava, Bacau, Botosani in Moldova sau Tirgoviste sau Tirgu-Jiu in Oltenia. El a atras atentia ca potentialul turistic, dar si cel viticol, o caracteristica importanta a judetului, au fost ignorate pina acum de autoritati si nu au fost puse in valoare asa cum ar fi trebuit. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.