Politică

Inundatiile au trecut, drumurile proaste au ramas

Doina Ganea
16 feb 2008 971 vizualizări
Deputatul PD-L Corneliu Momanu vrea verificarea lucrarilor facute la infrastructura dupa inundatiile din 2005

Conducerea PD-L Vrancea doreste implicarea Inspectoratului General pentru Siguranta in Constructii (IGSIC) Vrancea in supervizarea lucrarilor de refacere a infrastructurii judetului. PD-L-istii vor ca anul 2008 sa fie un an al corectitudinii si al calitatii pentru toate lucrarile de investitii din judetul Vrancea. In opinia prim-vicepresedintelui Corneliu Momanu, in urma inundatiilor din 2005, atit in anul respectiv, cit si in anii urmatori, au fost alocate nenumarate fonduri pentru refacerea infrastructurii. Numai ca ordonatorii de credite au profitat de permisivitatea Guvernului, care a fost de acord, data fiind situatia de urgenta, cu incredintarea directa a lucrarilor si au incheiat contracte cu firme ale prietenilor. Acestea au realizat lucrari de mintuiala, iar vrincenii stau in continuare cu drumurile nefacute si cu podurile rupte. Din acest motiv, PD-L-istii vor ca incepind din acest an IGSIC sa verifice lucrarile si in cazul neregulilor sa sesizeze Parchetul. "Infrastructura in judet este ca inainte de inundatii. De aceea noi solicitam ca, incepind cu 2008, toate lucrarile care se efectueaza pe bani publici in localitatile judetului Vrancea sa fie expertizate de IGSIC. Sa fie controlate pe stadii fizice de realizari, intrucit se dau miliarde de lei pentru balastarea unor drumuri, iar cei care executa lucrarile se duc cu citeva camioane de piatra si o imprastie pe drum. Costurile sint de citeva sute de milioane, dar la o saptamina dupa aceea firmele incaseaza miliarde de lei. Acestea trebuie sa fie constatate de catre IGSIC, care sa sesizeze Parchetul si Politia", a afirmat deputatul Corneliu Momanu. Parlamentarul si-a argumentat solicitarea dind ca exemplu drumurile "refacute" de la Poiana Cristei, Gura Calitei, unde desi s-au platit miliarde de lei din bani publici drumurile au ramas in continuare impracticabile. "Incredintarea directa a fost mana cereasca pentru cei care au dirijat aceste fonduri, pentru ca ele au fost repartizate cu prioritate la firme prietene. Tehnologic, cind te apuci de un drum pe care vrei sa-l asfaltezi sau sa-l balastezi trebuie sa te duci cu utilaje grele, sa decopertezi o anumita adincime, sa compactezi, sa cilindrezi sa creezi acel bombament la mijlocul drumului pentru ca apele sa se scurga pe lateral, trebuie facute santuri, podete etc. Din pacate, pentru lucrari de proasta calitate au de suferit oamenii care isi platesc taxele si impozitele", a subliniat Corneliu Momanu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 minute, 18 secunde
Acelasi lucru s-a intamplat si cu drumurile Valea Sarii-Nereju si Naruja Nistoresti. Daca spre Nistoresti S-a mai facut ceva, drumul judetean 205 D spre Nereju arata ca inainte de inundatii, devenind citeste integral
, acum 739400 zile, 2 minute, 18 secunde
Mai lasa-ne nene !!! Du-te la culcare si mai stinge si lumina!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.