Politică

CJ pompeaza 10 miliarde lei vechi in Catedrala

Mihaela Beșleagă
13 feb 2008 1017 vizualizări
Valoarea totala a lacasului de cult din centrul Focsaniului se ridica la 10.000.000 lei, adica 100 de miliarde de lei vechi u catedrala este construita in proportie de 25%, iar in acest an sint programate lucrari in valoare de 4.256.200 lei

In cadrul sedintei de ieri, consilierii judeteni au votat in unanimitate alocarea sumei de 1.000.000 lei, adica 10 miliarde de lei vechi Episcopiei Buzaului si Vrancei prin Protoieria Focsani, pentru Parohia "Sf. Cuvioasa Parascheva", in vederea continuarii lucrarilor de constructie la Catedrala Ortodoxa din Focsani. Valoarea totala a lacasului de cult, a carui proiectare a demarat in anul 2002, se ridica la 10.000.000 lei, adica 100 de miliarde de lei vechi. In referatul intocmit de Directia Economica a Consiliul Judetean, se mentioneaza ca "obiectivul respectiv a demarat cu finantare guvernamentala, iar de-a lungul timpului sursele colectate cu aceasta destinatie au fost nesemnificative fata de valoarea totala, in prezent fiind realizat in proportie de aproximativ 25%". Amintim ca numai la sfirsitul anului trecut s-au alocat pentru continuarea lucrarilor fonduri de peste un milion de lei noi. Pe de o parte, 1.000.000 lei au venit din partea Guvernului, prin HG nr. 1.148/26 septembrie 2007, la care s-au adaugat 150.000 lei alocati de la bugetul Consiliul Local Focsani, in aceeasi luna. Marian Oprisan, presedintele CJ, considera prioritara finalizarea lucrarilor la Parohia "Sf. Cuvioasa Parascheva". "Desi sint multe obiective prioritare, noi consideram ca acest lacas sfint, care urmeaza sa serveasca cetatenii judetului Vrancea, trebuie finantat astfel incit anul viitor, maxim in doi ani de zile sa putem finaliza lucrarile. Acesta este un obiectiv extrem de important pentru biserica ortodoxa si pentru cetatenii orasului Focsani", a spus Marian Oprisan. Contructorul anticipeaza ca lucrarile se vor finaliza in anul 2010. "Apreciem ca in anul 2008 sa efectuam lucrari in valoare de 4.256.200 lei, in anul 2009 in valoare de 2.136.800 lei iar in 2010 de 1.125.671 lei", mentioneaza si preotul paroh Florentin Rauta. Proiectantul Catedralei Ortodoxe este firma SC Cert Prodex SRL, constructia fiind realizata de SC General Construct SA. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 20 ore, 42 minute, 4 secunde
Daca mai lucra prunache la catedrala era gata demult.Si de cand a devenit marean credincios incat considera prioritara constructia catedralei?.Aha--e an electoral.
, acum 739399 zile, 20 ore, 42 minute, 4 secunde
de cand s-au inmultit prostii k tine in oras, a devenit marean asa de credincios! fraiere
, acum 739399 zile, 20 ore, 42 minute, 4 secunde
fiindca am un baiat care termina teologia ma intereseaza care-i spaga pentru ocuparea parohiei de la noua catedrala? o fac de pe acum ca sa am timp sa strang banii.de adresa barbosului de la buzau ma citeste integral
, acum 739399 zile, 20 ore, 42 minute, 4 secunde
Sa inteleg ca te-am jignit in comentariul meu,s-au esti insusi marean?
, acum 739399 zile, 20 ore, 42 minute, 4 secunde
Spaga pt ocuparea parohiei este fara nr fara nr.fara nr....si te-ai gandit tarziu sa strangi bani,pt ca nu vei avea timp pana termina teOLOGIA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.