Politică

Consiliul Judetean se indatoreaza pe 20 de ani

Iulia Crețu
15 ian 2008 724 vizualizări
Consilierii judeteni au aprobat ieri si contractarea unui imprumut intern/extern in valoare de 25.916.617 euro pentru realizarea unor investitii de interes local.

Credit de milioane euro pentru drumuri, un Centru Cultural si fosta Prefectura

Acesti bani vor fi destinati pentru infiintarea unui Centru Cultural in cladirea fostului Bancorex, pentru consolidarea si restaurarea Palatului Administrativ, fosta Prefectura Vrancea, dar si pentru modernizarea drumului judetean DJ 205 D, intre Valea Sarii-Naruja-Paltin-Nereju-Bradacesti. Imprumutul va fi returnat de CJ in 20 de ani, potrivit proiectului de hotarire. Pentru restaurarea fostei Prefecturi s-au alocat de la bugetul de stat un milion RON, insa pentru finalizarea lucrarii ar mai fi necesara suma de 8,5 milioane RON. Pentru infiintarea Centrului Cultural ar fi nevoie de 7,8 milioane RON, suma cuprinzind proiectul, dar si executia lucrarilor estimata la 500 euro/mp. In aceasta cladire vor functiona institutiile subordonate ale Consiliului Judetean Vrancea, adica Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", Muzeul de Istorie, Centrul de Valorificare si Conservare a Traditiei Populare si, eventual, in limita spatiului disponibil, Scoala Populara de Arte Focsani. "La acest imobil sint necesare lucrari de compartimentare, reabilitare instalatii termice, realizare instalatii de ventilatie, refacere finisaje interioare si exterioare, refacere invelitoare, timplarie, dotarea cu lift pentru persoane cu dizabilitati, dotari si mobilier specific si amenajari exterioare", se arata intr-o adresa a Consiliului Judetean. Cit despre necesitarea refacerii drumului judetean 205D, de la Valea Sarii pina la Nereju, acesta a fost cel mai afectat de calamitatile naturale in perioada iulie-septembrie 2005. In 2007 nu s-au alocat fonduri decit pentru repararea imbracamintei asfaltice pe o lungime de 16,5 km. Pentru refacerea acestei portiuni de drum ar fi nevoie de 21 milioane euro. "In prezent drumul judetean 205D se afla intr-o stare avansata de degradare, necesitind o interventie rapida, fara de care drumul ar deveni in cel mai scurt timp complet impracticabil", mentioneaza Iulian Matache, directorul Directiei tehnice din CJ. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.