Politică

Consilierii isi fac bagajele pentru schi

Doina Ganea
4 dec 2007 649 vizualizări
Abia sositi din Italia, citiva consilierii trebuie sa-si despacheteze bagajele si sa-si faca valizele pentru munte.

Opt consilierii locali din Focsani se vor instrui la Poiana Brasov in tainele administratiei publice

In preajma sarbatorilor de iarna, opt alesi locali vor pleca pentru o saptamina la cursuri de pregatire la Poiana Brasov. Potrivit listei aprobate in sedinta de Consiliul Local de la finele lunii trecute, in perioada 9-15 decembrie vor participa la cursul de "Administrarea patrimoniului unitatilor administratiei publice" consilierii locali Ion Vlase, Vasile Apostu Croitoru, Mirela Bizna, Doina Fodoreanu si Sandu Paroiu. Acesta din urma a declarat in plenul sedintei ca se grabeste sa se inscrie la un curs, ca sa nu fie sanctionat. "Am inteles ca noi, cei care n-am fost plecati la nici un curs, sintem obligati sa participam la cel putin unul in mandatul nostru. Si pentru ca nu vreau sa fiu sanctionat vreau si eu sa merg la un curs", a cerut consilierul PSD Sandu Paroiu, uitind ca a mai participat si la alte cursuri de la inceputul mandatului. Asa cum s-a comentat in plenul sedintei, unii consilierii vor vizita si pirtia de schi intre doua instruiri in ale administratiei publice. Alti doi alesi locali, Victor Racosanu si Gheorghe Gadjinschi, vor pleca in perioada 12-18 decembrie tot la Poiana Brasov, la cursul intitulat "Regenerarea urbana a cartierelor". Spre deosebire de ceilalti alesi care vor pleca in prima etapa la Poiana Brasov, Racosanu si Gadjinschi nu au facut parte din delegatia focsaneana de la Tivoli, abia intoarsa ieri din Italia. Potrivit Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali, consilierii beneficiaza de plata cursurilor de pregatire, formare si perfectionare profesionala organizate de institutii specializate, in decursul mandatului, conform hotaririi de Consiliu Local. "Alesii locali au obligatia de a participa la cel putin un curs de pregatire in domeniul administratiei publice locale, in decursul primului an de mandat", se mai prevede in legea alesilor locali. Consilierii focsaneni au respectat cu virf si indesat rigorile legii in sensul ca unii dintre ei s-au intrecut in a participa la cursuri, organizate atractiv de catre cei de la Institutul National de Administratie fie la munte, fie la mare. Asa se face ca Ion Vlase (PSD) a mai participat pina acum la doua cursuri, unul la Predeal si altul la Mamaia, la fel ca democratii Mirela Bizna si Vasile Apostu Croitoru precum si liberalul Victor Racosanu. Daca de participat au participat toti consilierii la cursuri de perfectionare, putini au fost insa cei care au facut si rapoarte de informare cu privire la aceste instruiri, justificind astfel banii cheltuiti din bugetul local. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.