Politică

Invitatie la parteneriat pe banii nostri

Doina Ganea
1 dec 2007 513 vizualizări
Municipiul Focsani a primit din partea municipalitatii Egedal din Danemarca invitatia de a participa in calitate de "partener" in implementarea proiectului

Municipalitatea focsaneana este invitata in Danemarca sa se instruiasca pe banii ei


"Cost-efective Low-energy Advanced Sustainable Solutions" (CLASS I). Proiectul a obtinut finantarea Comunitatii Europene in cadrul Programului de Cercetare si Dezvoltare Tehnologica - Program specific "Integrarea si Intarirea Domeniului Cercetarii Europene - Sisteme Energetice Sustenabile". Proiectul demarat de municipalitatea daneza a inceput la 1 noiembrie 2007 si se va derula pe o perioada de cinci ani. Proiectul a fost prezentat Consiliului Local Focsani la sedinta de saptamina acesta de catre viceprimarul George Mardare. Totodata proiectul acopera trei domenii de lucru: cladirile ecologice, sursele regenerabile de energie si managementul energetic al surselor alternative de energie. In timp ce municipalitatea Egedal se alege de pe urma proiectului cu reabilitarea energetica a unui numar de 442 de cladiri si constructia altor 69, Primaria Focsani va beneficia doar de "know-how". Aceasta va insemna pentru orasul Focsani, printre altele, acces la solutii tehnologice de virf, invatarea primilor pasi in abordarea integrata a dezvoltarii urbane si "sa se faca «vazut» si sa stabileasca noi contacte si in alte domenii", dupa cum se arata in informarea catre alesii locali, realizata de catre viceprimarul George Mardare. Ca sa se faca "vazut", Focsaniul va plati din bugetul local o contributie proprie de 16.000 de euro, pentru a participa la toate cele patru module de lucru din cadrul proiectului. Valoarea integrala a acestor cursuri impartite pe module este de 34.000 de euro, dar 19.000 de euro constitutie finantarea UE. Potrivit aceleiasi note informative acceptarea acestui parteneriat ar consta in semnarea unui contract cu municipalitatea Egedal din Danemarca. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.