Politică

VIDEO!!! Alina Gorghiu a adus liniștea la Jariștea

Ionel Sclavone
31 iul 2016 3548 vizualizări
Toma și Ștefan sunt convinși că au câștigat, deși nu s-a stabilit nimic concret

 

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu a reușit, la întrunirea de la Jariștea, să  detensioneze, pentru moment, situația din PNL  Vrancea.După  ziua de ieri, la finalul  discuțiilor, fiecare dintre părțile implicate îndispută a plecat  acasă   cu impresia  că  va avea  câștig de cauză. Susținătorii  lui Ion Ștefan  sunt  convinși  că  Gorghiu  le-a dat  dreptate  și  că-l repune  într-o funcție de conducere.Pe de altă parte, tabăra  lui  Cătălin  Toma  considerăcă Alina Gorghiui-a dat mână liberă în privința adversarilor și  că  rămâne la latitudinea  sa  dacă  îi  va  aduce sau nu înstructurile de conducere.


Alina Gorghiu a reușit, la întrunirea de la Jariștea, să liniștească, cel  puțin  pentru o perioadă, spiritele  în PNL Vrancea  dând  impresia  fiecărei  tabere  că  îi  va da câștig de cauză. Pentru a nu  inflama  și  mai  mult  spiritele, copreședintele PNL avut o abordare diplomatică, evitând  să  tranșeze de o parte sau de alta  conflictul. La finalul  întâlnirii,după  ce a gâdilat  orgoliul  unora și a avut  cuvinte de apreciere  pentru  ceilalți, a făcut  declarații de presă  ambigue, din care fiecare a înțeles  ceea  ce a dorit.

Astfel, afirmația  referitoare la Ion Ștefan, cum că  va face parte în continuare din echipa PNL Vrancea a fost  interpretată de fiecare  grupare  în  favoarea sa. Vă vom  prezenta cele  două  poziții, urmând să vedem  ce se va întâmpla  în  perioada  următoare, când  va fi nominalizat  noul  președinte al organizației  Focșani.

 

Aripa Toma: Ion Ștefan  va fi doar  simplu  membru

Surse din apropierea lui  Cătălin  Toma  susțin  că  Ion Ștefan nu va  primi  nici o funcție  în  conducerea PNL Vrancea, cel  puțin  în  perioada  următoare. El va  rămâne  un simplu  membru de partid  și nu va  participa la luarea  deciziilor. În  acest  sens,cred ei, trebuie  interpretată  declarația  Alinei  Gorghiu.


Deși a acreditat  ideea  că  în  spatele  său s-ar  afla un grup  masiv de nemulțumiți, Ion Ștefan nu s-a mai folosit se pare de această  stratagrmă pentru a forța  revenirea în fruntea PNL Focșani.El a abordat ,din informaţiile noastre şi pentru a nu putea fi acuzat c-a iniţiat un scandal cu mare vizibilitate publică,tactica de a încerca să tranșeze situația în particular.În urma discuției pe care au avut-o Gorghiu l-a făcut se pare să priceapă că ar fi mai bine pentru viitorul său în partid dacă ar renunța la atitudinea  ostilă.Sursele citate nu exclud  posibilitatea ca să-i fi promis, în schimb, chiar un post într-o agenție  guvernamentală sau  un loc pe  listă la parlamentare, dar  numai  cu acordul  conducerii  județene.

Din punctul  lor de vedere, Alina Gorghiu  și-a exprimat  susținerea necondiționată  pentru  Cătălin  Toma  și  i-a dat  mână  liberă  să  administreze  filiala. Toma  va nominaliza  candidații  pentru  alegerile  parlamentare  singura  condiție  impusă  fiind de a verifica  cu atenție  pretendenții ca să nu repete  situația de la locale, când  pe  listele de consilieri  s-au regăsit șomeri  și  persoane cu antecedente  penale.

Ștefan  și-a  anunțat  adepții  că  va fi repus  în  funcție

Pe de altă parte, contestatarii  lui Toma  sunt de părere  că Alina Gorghiu  și-a luat  angajamentul, atât la întâlnirea  cu Ștefan  cât  și  în  plen,că va  rezolva  situația de la PNL Focșani  și  că-l va  repune  în  funcție. În  opinia  lor, când  a  făcut  referire la echipa din care va face parte Ion Ștefan, copreședintele PNL s-a referit la conducere.


De altfel, în  cadrul  întrunirii au și fost  câteva  luări de poziție, ale unor  consilieri  locali  și  județeni, în care i  s-a atras atenția, liderei  venite de la Centru,că  lucrurile nu pot fi lăsate la voia  întâmplării  în  cea mai  importantă  filială  liberală din Vrancea.Între  cei care au vorbit s-a aflat  și  secretarul general Georgel Constantin care l-a acuzat  pe  Toma  de management defectuos  în  gestionarea  alegerilor, fapt  ce a dus la obținerea  unor  rezultate  slabe. El i-a reproșat  că se lasă  influențat de fostul  ziarist  Cristi  Irimia  pe care îl  bănuiește  că  ar  dori un loc  în  Parlament,deși n-are decât  patru  luni  vechime  în  PNL.

În final, Constantin și-a  anunțat  retragerea din funcție  invocând motive de natură  personală. Și  aici   opiniile  sunt  împărțite, susținătorii  lui  Cătălin  Toma  considerând  că  a ales o ieșire  onorabilă  în  locul  destituirii  în  urma  unui  vot  de neîncredere.Între  fostul  secretar general și  președintele PNL Vrancea  a intervenit  răceala  după  ce  primul  s-a declarat  de partea aripii  Ștefan Cealaltă parte afirmă  că, dimpotrivă, Alina Gorghiu  i-ar fi cerut  lui Constantin să renunțe la demisie  și  i-a mulțumit  pentru  munca  depusă  în  slujba  liberalilor.

Săpunaru   marele absent de la Jariștea

De la Jariștea a lipsit  deputatul  Nini  Săpunaru, unul  dintre  capii  dizidenților care se spune, a  evitat să  dea ochii cu colegii  săi. Se știe  că el nu are o relație  cordială  nici cu Alina Gorghiu  și  nici cu actualii  decidenți  ai  partidului de la Centru, deși face parte din Biroul  Național de Conducere. La nivel local,gruparea Toma încearcă  să-l facă pe Săpunaru,cel puţin la nivel  de percepţie publică,  responsabil de faptul  că a știut  despre  condamnarea  penală  a Vioricăi Pleșa  dar că  a  ascuns  informațiile.Săpunaru acuză  la randul său  gruparea  Toma că  încearcă să-l transforme nefondat în  țap  ispășitor  în  această  chestiune  și  să scape de responsabilitate,deşi ei ştiau foarte bine despre ce-i vorba în cazul Vioricăi Pleșa  .

Săpunaru  este definit de către cei din tabăra  Toma  drept  omul PSD care a încercat  să   saboteze  partidul din interior. Aceasta  în  condițiile  în care problema  Vioricăi  Pleșa a fost  adusă la cunoștința  lui  Cătălin  Toma, din informaţiile noastre, încă din momentul  stabilirii  listelor de consilieri. La vremea  respectivă, președintele actual al PNL Vrancea și-a asumat candidatura  ei, crezând  că  scandalul nu va avea un impact atât de mare și  că  povestea  condamnării a fost  uitată. 


Vechii PDL-iști  și-au cam înghițit  revendicările

Vechii  pedeliști  care  înainte de întâlnirea cu Alina Gorghiu  revendicau  un  loc  eligibil  de parlamentar, conform unor  înțelegeri  mai vechi, au rămas  pe  dinafară. Democrat-liberalii  nemulțumiți s-au declarat  victime ale unui  proces de eliminare din funcțiile de conducere, pus la cale de Cătălin  Toma și  vechii   liberali, și au pretins  să li se acorde  mai  multă  putere  la nivelul  organizației. În  fața  Alinei  Gorghiu   PDL-iștii nu și-au mai  prezentat   punctul de vedere  după  ce   și-au dat  seama   că   n-au șanse de reușită. Ei au renunțat la pretenții   deoarece  primarii din vechiul  PDL pe care se bazau   să le susțină  poziția, au refuzat  să se mai   implice.

(Ionel Sclavone)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cata, acum 2825 zile, 13 ore, 40 minute, 13 secunde
Un somer poate fi un intelectual,un muncitor harnic si priceput etc,deci nu poate fi consilier dupa mintea creata a lui Catalin Toma.Insa poate fi consilier,primar ,viceprimar oricine se afla instare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.