Politică

Vicele PSD Necula şi-a vândut sieşi un teren şi-şi ţine economiile la saltea

Iulia Crețu
17 mai 2016 2412 vizualizări
Gabriel Necula a vândut în 2015 un teren către firma sa din Vizantea Livezile, căreia i-a dat apoi şi un împrumut u vicele PSD de Focşani prosperă din vânzarea de cereale

Viceprimarului agricultor de la Focşani, social democratul Gabriel Necula, i-a mers mai mult decât bine anul trecut. Potrivit declaraţiei sale de avere completată pe 25 aprilie, aferentă veniturilor din 2015, social-democratul Necula şi-a sporit moşia anul trecut. Acesta deţine în judeţ 11 ha de teren, loturile fiind cumpărate între anii 2000-2015. Are trei spaţii comerciale, trei tractoare şi o combină agricolă. În 2015, Necula a vândut un teren agricol către SC Nec Prod Prest SRL, din Vizantea Livezile, pentru 350.031 lei, firmă care îi aparţine şi care prestează activităţi auxiliare de producţie vegetală. De altfel, în comuna Vizantea Livezile, Necula îşi face și  o pensiune. Gabriel Necula, în ciuda faptului că întoarce banii cu sapa, nu deţine pe numele său vreun autoturism sau vreun apartament ori casă. Mai mult, se pare că acesta nu are încredere în băncile din România şi preferă să-şi ţină economiile acasă, în seif sau… sub saltea. 

Bani la saltea

Potrivit documentului care poate fi consultat pe site-ul Focsani.info, Necula are “la domiciliu” nu mai puţin de 50.000 lei. Are un împrumut acordat Mihaelei Necula, sora sa din America, în valoare de 65.000 dolari şi altul de 226.000 lei către firma sa, Nec Prod Prest, căreia i-a şi vândut terenul agricol în 2015. La capitolul venituri, Necula precizează că anul trecut a încasat 20.243,9 lei de la APIA, ca subvenţie, iar din salariul de viceprimar a încasat 41.220 lei. A primit şi de la Camera Agricolă, unde a lucrat înainte să fie consilier municipal şi viceprimar al Focşaniului, nişte drepturi restante de 5.426 lei. Soţia sa a luat salarii de 13.849 lei de la Asociaţia “Pădurile dacice”, iar din prestări servicii în agricultură a mai încasat 133.500 lei. Vicele PSD a mai luat bani din închirieri spaţii, 32.000,5 lei, şi din vânzări cereale către firmele Bonimar Urecheşti şi Premium Porc Goleşti, în valoare de 278.250 lei, respectiv de 34.556,92 lei. Soţia lui Necula a mai luat bani din vânzarea unui teren pentru 120.830 lei. Necula a trecut la declaraţia de avere şi alocaţiile celor două fetiţe. Gabriel Necula candidează pentru un nou mandat la Consiliul Local Focşani, din partea PSD, “ascuns” pe locul 3, în spatele medicilor Mariana Miron şi Mihai Nedelcu. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
maria, acum 2900 zile, 14 ore, 27 minute, 22 secunde
Cum imi explicati ca un comentariu, acum apare si putin timp dupa, dispare ? Doar n-oi fi uitat eu, ca de fapt Ceausescu a murit de prin '89 ?
maria, acum 2900 zile, 14 ore, 50 minute, 4 secunde
Daca tu ca persoana, iti vinzi tie ca societate..... asta nu se chiama spalare de bani ? Intreb... eu nu stiu, dar asa interpretez !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.