Politică

Preşedintele Iohannis l-a rechemat în ţară pe ambasadorul vrâncean de la Vatican

Iulia Crețu
16 mai 2016 6353 vizualizări
eologul Bogdan Tătaru-Cazaban a fost numit ambasador pe lângă Sfântul Scaun în iulie 2010

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretele privind rechemarea în ţară pentru şapte ambasadori. Lista îi cuprinde pe diplomaţii care reprezentau statul român la Vatican, Senegal şi Guineea, Cipru, Egipt, Japonia, Cuba şi Coreea. Între aceştia se regăseşte şi ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun şi pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta, vrânceanul Bogdan Tătaru-Cazaban, 39 de ani. Acesta a fost numit ambasador la Vatican în vara anului 2010, atunci când şef al statului era Traian Băsescu. De altfel, Tătaru-Cazaban a fost consilierul lui Băsescu pe probleme de cultură şi culte. Bogdan Tătaru-Cazaban are pregătire teologică şi este fiul şefului de la Staţia Seismologică din Vrîncioaia, Ştefan Tătaru. Din 2005 şi până în 2010, acesta a fost sfătuitorul lui Traian Băsescu, el făcând parte din rândul “intelectualilor lui Băsescu” şi din anturajul lui Teodor Baconschi, fost ministru de Externe. Ascensiunea lui Tătaru-Cazaban se datorează uceniciei pe lângă grupul elitist al filosofului Andrei Pleşu de la Colegiul Noua Europă. Trimiterea sa la Vatican, în 2010, a fost prima misiune diplomatică pentru tânărul cercetător vrâncean. Bogdan Tătaru-Cazaban este istoric al religiilor şi doctrinelor filosofice şi vorbeşte limbile franceză, engleză şi italiană. A studiat latina şi greaca veche. Este autorul mai multor cărţi de autor din domeniul filosofiei religiilor, a editat două volume de teologie şi a participat la traducerea a cinci cărţi de filosofie şi teologie. La numirea sa ca ambasador pe lângă Sfântul Scaun, teologul vrâncean îşi propunea să facă toate demersurile pentru a-l aduce în România, într-o vizită, pe Papa Benedict (2005-2013). Între timp însă, la Vatican a ajuns Papa Francisc. Niciunul dintre cei doi Papi ai Bisericii Romano-Catolice nu a vizitat, până acum, România. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Padre Stefano, acum 2902 zile, 7 ore, 59 minute, 13 secunde
Afara de ifose acest domn Cazaban-Tataru nu a facut nimic! Un monument de falsitate si de confromism ipocrit. "Elitismul" sau e o fatada care mascheaza lichelismul sau!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.