Politică

Necula a preluat toate atribuţiile primarului Bacinschi

Iulia Crețu
17 mar 2016 2516 vizualizări
Viceprimarul Necula primeşte decizia cu privire la incompatibilitate după alegeri

Procesul pe care viceprimarul şi consilierul local PSD Gabriel Necula îl are cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se va finaliza după alegerile locale din această vară, programate pe 5 iunie. La termenul pe care l-a avut ieri, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis în principiu cererea de recurs făcută de Necula, în procesul în care ANI îl acuză de incompatibilitate, stabilind ca termen data de 8 iunie, la trei zile după alegerile pentru Primăria şi Consiliul Local Focşani. Aşadar, Necula se poate gândi să candideze, fie pentru funcţia de edil, fie pentru un nou mandat de consilier. ANI susţine că în perioada 29 ianuarie 2010 – 9 iulie 2012 Gabriel Necula a deţinut, simultan, atât funcţia publică de Director la Camera Agricolă Judeţeană Vrancea, cât şi funcţia de administrator al S.C. NIGARO S.R.L, iar de pe 3 iulie 2012 a deţinut şi funcţia de viceprimar al Focşaniului, fără să renunţe la calitatea de administrator al S.C. Nigaro S.R.L. Decizia ANI a fost atacată în instanţă de Necula, iar acesta a pierdut la Tribunalul Vrancea, dar şi la Curtea de Apel Galaţi. "Din punctul meu de vedere, decizia ANI este nefondată, mi se pare absurd să fiu declarat incompatibil pentru că eram administrator la o firmă suspendată", spunea Necula în 2014, chestionat în privinţa procesului. Surse oficiale din Primăria Focşani au anunţat că de miercuri, viceprimarul Gabriel Necula i-a luat toate atribuţiile primarului Decebal Bacinschi, dând de înţeles, că cel mai probabil, Necula ar putea fi principala opţiune pentru candidatura PSD la Focşani. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
von Pruth, acum 2961 zile, 15 ore, 24 minute, 24 secunde
De ce îl mai plătim pe Bacinschi?
, acum 2961 zile, 17 ore, 4 minute, 17 secunde
un asemenea om este o rusine pentru electoratul psd.
delavrancea, acum 2961 zile, 10 ore, 59 minute, 32 secunde
Electoratul PSD nu are niciun fel de rusine. A se vedea pleiada de escroci si infractori pe care o voteaza alegeri dupa alegeri !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.