Politică

Pompierii din mediul rural, dotaţi cu UTV-uri

Dan Chiriac
19 feb 2016 3028 vizualizări
Comuna Păuneşti a primit o autospecială de stins incendii. Câte un UTV de stins incendii s-au trimis în comunele Garoafa, Vânători şi Rugineşti. Dotările s-au realizat prin intermediul GAL-urilor din judeţ.

Preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) şi şefii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) au participat la convocările de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă organizate de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” Vrancea,  în sala „Balada” din  Focşani. Printre temele abordate în cadrul activităţilor se regăsesc noile reglementări legislative apărute în domeniul situaţiilor de urgenţă. Totodată, s-au prezentat situaţia operativă pe anul anterior, concluziile desprinse în urma controalelor de prevenire a incendiilor la localităţi, cât şi principalele aspecte rezultate din activităţile preventive desfăşurate la nivelul acestora.
Printre materialele prezentate şi discutate s-a regăsit şi Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2016. De asemenea, în cadrul convocărilor de pregătire s-au prezentat şi campaniile naţionale de informare şi sensibilizare a cetăţenilor „Nu Tremur la Cutremur”, „Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!” şi „Siguranţa nu e un joc de noroc”.
Un alt aspect abordat a fost reprezentat de încadrarea cu personal a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, necesitatea dotării cu mijloace de intervenţie proprii şi acţiunile de îndrumare şi control pe care S.V.S.U. trebuie să le realizeze la gospodăriile cetăţeneşti.

Tractoare de deszăpezire la Boloteşti şi Dumbrăveni

Deoarece structurile SVSU au un rol primordial în limitarea efectelor situaţiilor de urgenţă, asigurând prima intervenţie până la sosirea serviciilor profesioniste, au fost evidenţiate ultimele dotări cu mijloace specifice realizate la nivelul localităţilor. Astfel, prin Grupurile de Acţiune Locală constituite la nivelul judeţului Vrancea s-a reuşit să se îmbunătăţească dotarea necesară intervenţiilor în situaţii de urgenţă sau care poate fi pusă la dispoziţie în situaţii critice cu o autospecială de stins incendii cu o capacitate de 5.000 l apă la nivelul comunei Păuneşti, câte un UTV de stins incendii în comunele Garoafa, Vânători şi Rugineşti, câte un buldoexcavator la comunele Dumitreşti, Tulnici, Vintileasca, Valea-Sării, Bogheşti, Spulber, Bordeşti, Suraia, Tâmboieşti, Ţifeşti, Corbiţa, Goleşti, Pufeşti, Reghiu, Slobozia Bradului, Gura Caliţei, Moviliţa şi Negrileşti, câte un tractor cu lamă pentru deszăpezire în comunele Boloteşti şi Dumbrăveni. Totodată pe parcursul anului trecut, primăriile localităţilor Tănăsoaia şi Câmpineanca şi-au achiziţionat câte o sirenă electronică pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în cazul unei producerii unei situaţii de urgenţă”, spune lt. Cristina Duţă de la ISU. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.