Politică

S-au stabilit costurile de întreţinere pentru pitici şi pentru bunici

Iulia Crețu
19 ian 2016 2473 vizualizări
Consiliul Local Focşani a aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, 18 ianuarie, costul mediu lunar de întreţinere pentru preşcolarii care frecventează creşele din oraş, dar şi pentru vârstnicii de la azilul de bătrâni din subordinea Primăriei Focşani.

Pentru copiii care vin zilnic la cele două creşe din Focşani, cea din Sud şi cea de pe strada Tinereţii, de lângă Şcoala “Duiliu  Zamfirescu”, s-a aprobat un cuantum de 499 lei/copil/lună. “Contribuţia lunară de întreţinere datorată de părinţi/reprezentanţii legali ai copiilor pentru serviciile furnizate de creşă pentru un copil se determină în funcţie de numărul de zile în care copilul frecventează creşa”, se arată în hotărâre. În medie, anul trecut, la creşe au venit un număr de 68 de preşcolari, pentru o medie lunară de 21 de zile. Contribuţia lunară poate fi achitată şi prin tichete de creşă şi nu poate depăşi 20% din costul lunar mediu de întreţinere. Totodată, aleşii au stabilit şi costul de întreţinere pentru bătrânii de la azilul din Focşani la 1.130 lei/persoană. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Căminului pentru persoane vârstnice, în 2015, aici au fost, în medie, un număr de 55 de persoane asistate, în fiecare lună. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gabi, acum 3018 zile, 22 ore, 27 minute, 55 secunde
Nu se poate ca , intr-un oras de marimea Focsaniului , cu cca 73. ooo de locuitori . sa existe doar 68 de locuri in cresa pentru copii si 55 pentru batrani in camin Acesta este un aspect. Iar al citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.