Politică

Bacinschi îi face un calcul simplu deputatului Nica pentru creşele promise în campanie

Iulia Crețu
10 sep 2015 2540 vizualizări
Cele două creşe, promisiunea de campanie electorală a lui Ciprian Nica pentru oraşul care l-a adoptat, sunt încă nerealizate u “ar costa 10 miliarde lei vechi una”, spune Bacinschi care crede că Nica “mai are timp să le facă”

Dispărut de ceva vreme din prim planul politicii şi al administraţiei publice focşănene, după ce în urmă cu un an şi-a delegat atribuţiile celor doi viceprimari de Focşani, edilul Decebal Bacinschi îşi menţine discursul prin care face inventarul investiţiilor din oraş.


Deşi pentru el ceasul a început să bată timpul în sens invers, până la expirarea mandatului mai având cam un an, Bacinschi încă vorbeşte despre ce ar mai trebui făcut prin municipiu, în ciuda faptului că multe investiţii nu sunt încă duse la bun final. Iar una dintre referirile sale aduce atingere unei promisiuni uitate din campania electorală din toamna lui 2012, pentru deputaţi – cele două creşe promise de social democratul Ciprian Nica pentru oraşul care l-a “adoptat” şi l-a trimis în al doilea mandat de parlamentar la Bucureşti. De atunci, Nica nu a fost văzut prin oraş nici măcar la creşele existente, dar la şantierul altora noi. Bacinschi îi spune însă unde ar trebui construite şi cam cât ar costa. Tot edilul susţine că deputatul ar mai avea timp să se ţină de cuvânt, până în 2016. “Am mai avea nevoie de două creşe, pe lângă cele două existente, de la fosta Autogară şi cea de la Sud de lângă Grădiniţa nr. 1. Ar fi nevoie de două, una la Gară şi una în Bahne. O grădiniţă ar fi necesară în zona Căminului de bătrâni. În mod normal, ar fi nevoie de construcţii noi, care să respecte circuitul, una ar costa undeva la 10 miliarde lei. Mai are timp (n.r. deputatul Ciprian Nica) să le facă”, ne-a declarat Bacinschi.

Bacinschi: “e timpul să vină şi alţii”. Cine sunt “alţii” nici PSD nu ştie

Acesta a completat că nu are în intenţie să mai candideze la Primăria Focşani, afirmând că “e timpul să mai vină şi alţii”, după cum s-a pronunţat în discuţia telefonică purtată cu reporterii ZdV. Bacinschi nu a dorit să facă însă nicio nominalizare sau să lase loc vreunui indiciu spre cine anume s-ar putea îndrepta propunerea de a candida la conducerea administraţiei locale de pe Milcov. Bacinschi a mai completat că necesarul de creşe sau grădiniţe pentru Focşani ar putea fi realizate prin Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană pentru cartierele Bahne şi Gară, pe care municipalitatea le-ar avea deja în vedere. “Să vedem dacă le putem face prin PIDU-rile noi în exerciţiul 2016-2020, să vedem dacă ne dau voie să prindem locuinţe. Am în intenţie să facem şi Autogara de pe Mărăşeşti tot printr-un PIDU”, ne-a mai spus Bacinschi. Cu atâtea planuri pentru anii viitori, cine îl mai crede pe Bacinschi că nu va candida? Lipsa de cadre de la PSD şi UNPR dă apă la moară pentru o nouă candidatură a lui Bacinschi în 2016. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Spartan, acum 3149 zile, 20 ore, 55 minute, 21 secunde
Toti au promovat numai scursuri. Numai asa zisi oameni de afaceri , domnle , oameni realizati , adevarati capitalisti. Dar domnilor oamenii de afaceri de la noi , asa zisii oameni reusiti , au fost citeste integral
un om, acum 3149 zile, 21 ore, 34 minute, 22 secunde
bacinschi e doar un ipocrit suparat ca nu mai este agreat de marele hotzprisan... este chiar invidios pe colegul necula , care dovedindu-se un slugarnic desavarsit si lingau al conducerii psd , a si citeste integral
cadar, acum 3149 zile, 21 ore, 58 minute, 34 secunde
Un securist acest Nica. Tot judetul Vrancea este condus de fosti securisti,fii de securisti,interlopi,fosti comunisti,condus de hotul de potofele Oprisan. Va meritati soarta dragi vranceni. citeste integral
sorin, acum 3149 zile, 22 ore, 29 minute, 17 secunde
Un nenorocit acest CIPRIAN NICA
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.