Politică

Consilierii locali cred că fostelor cooperaţii li se cer chirii prea mari

Iulia Crețu
22 dec 2014 1280 vizualizări
Municipalitatea este obligată de Curtea de Conturi să solicite concesionarea sau vânzarea terenurilor ocupate de cooperaţiile de consum u PNL susţine că o eventuală chirie pe teren ar însemna “sume exorbitante” care ar putea duce la pierderea unor locuri de muncă

Consilierii municipali focşăneni au decis, în cadrul ultimei şedinţe ordinare a acestui an, să mai amâne discuţia şi votul în cazul vânzării terenurilor proprietate privată a municipiului Focşani, transmise în folosinţă, pe durată nedeterminată şi fără plată, organizaţiilor cooperaţiilor de consum şi meşteşugăreşti şi asociaţiilor meşteşugăreşti. “Trebuie să dăm răgaz pentru discuţii. Expertiza folosea valori din 2007, lucru nepotrivit pentru că asociaţiile meşteşugăreşti au mii de mp de teren sub umbrela lor. De asemenea, spaţiile respective generează locuri de muncă pe care le putem pierde”, a declarat Tudorel Trofin, consilier municipal de la PNL. Timp de 25 de ani, după Revoluţia din 1989, asociaţiile au funcţionat fără să plătească o cotă parte pentru terenul municipiul Focşani pe care au fost construite cooperaţiile. Este destul de greu de crezut că pentru suprafeţele mari pe care le ocupă, acestea ar putea plăti concesiuni sau chiar să cumpere terenurile, pentru care s-ar aplica preţuri la nivelul pieţei imobiliare din 2007, de dinaintea prăbuşirii economice. Consilierul local PSD Cătălin Vrabie consideră că preţurile din 2007 ar fi la nivelul celor din prezent. “Cooperaţiile meşteşugăreşti nu au nimic în proprietate, terenul e în proprietatea municipiului Focşani. De ani buni, după Revoluţie, folosesc terenul fără a plăti, iar Curtea de Conturi a cerut ca suprafeţele să fie cumpărate sau concesionate. Preţurile din 2007 sunt reale la momentul acesta. Părerea mea este că ar fi mai oportun să închiriem sau să concesionăm, pentru că aşa vom obţine nişte venituri de pe urma acestor bunuri”, a spus şi consilierul Cătălin Vrabie. În replică, liberalul Trofin a spus că asociaţiilor meşteşugăreşti li se cer nişte sume exorbitante pe care nu le-ar putea acoperi din veniturile realizate. Discuţiile despre acest subiect se vor relua în noul an după ce consilierii au decis respingerea proiectului în momentul de faţă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.